Statistiekjes trekken

Je kent het misschien wel, je hebt één of meerdere websites draaien en vroeg of laat wil je toch ook eens weten wat voor en bezoekers je nou precies aantrekt. Of sterker nog… of je uberhaupt wel iets van bezoekers trekt.

Tot een tijdje geleden was dit alles geen probleem, en zorgde NedStat voor dit alles middels een niet al te opzichtig gratis icoontje op je website. Nu is een week of wat geleden NedStat overgenomen door Webstats4U (what’s in a name) en daarmee werden ook gelijlk maar even de nodige popups geintroduceerd. Beetje jammer, want dat hadden ze natuurlijk ook van te voren even mogen melden, maar dat was te veel moeite blijkbaar.

Anyway, dan moet je iets anders… en als je nog steeds bezig bent met het eeuwig lopende ontwikkeltraject van Site @ Manager, dan is website statistieken misschien natuurlijk best een aardige aanvulling. Dus zo gedacht… zo aan de slag gegaan.

Twee richtingen waarop ik me wilde richten… bezoek statistieken per pagina en geografische statistieken (uit welke landen komen de bezoekers. Na een middagje klussen (Patires was een middag + avond bij vriendinnen) is een eerste resultaat zichtbaar (zie stats.asp). Dit is zo ongeveer hoe ik e.e.a. ongeveer in Site @ Manager wil gaan opnemen.

Bedacht me vanmorgen wel alweer dat ik nog wat andere resultaten erbij wil gaan produceren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.