Site @ Manager vs. MySQL

Het is op dit moment nogal behelpen op Steenderen.NET. Dat heeft met een aantal zaken te maken.

Om te beginnen was het weer eens tijd om te verhuizen naar een andere hosting provider. Hierover vertelde ik vorige log al wat meer. De keuze viel daarbij op Space1.nl. Zij leveren leuke pakketten, waarvan een van de voordelen is dat ze spot en spot goedkoop zijn. Nou maar hopen dat goedkoop geen duurkoop gaat worden, maar tot op heden ben ik nog behoorlijk content met mijn keuze.

Bij het overzetten van Steenderen.NET (de bestanden, niet de domeinnaam of e-mail oid) kwam ik tot de conclusie dat de wijze waarop ik het systeem tot nu toe heb opgebouwd, dat dat nog niet zo soepel is. Dus op dat moment besloot ik om het systeem wat modulairder op te bouwen. Kost weer een hoop tijd, maar de kwaliteit zal er uiteindelijk naar zijn.

Tot overmaat van ramp (want je moet natuurlijlk never never nooit zoveel verschillende wijzigingen gelijktijdig willen doorvoeren) wilde ik ook nog eens gaan spelen met MySQL. Space1.nl levert bij z’n pakket nou eenmaal 50 MB aan MySQL database. Die wil je toch niet laten liggen 😉

Dus op dit moment loop alles nog niet helemaal zoals het zou moeten lopen. Maar het mooie aan hobby projectjes is, is dat het uiteindelijk allemaal vanzelf weer recht zal kommuh. Tot nu toe ben ik pas tegen 1 SQL probleempje opgelopen (vertaalslagje van Access database naar MySQL database). Dus hopelijk valt de uiteindelijke vertaalslag ook nog behoorlijk mee.

Ik hou je op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.