SiteManager :: Versie 1.0

Na lang, veel en veel te lang er over te bloggen, is het er dan toch nu eindelijk van gekomen. De aller eerste versie van SiteManager. Eindelijk echt… !

En wat nam nou eigenlijk zo ontzettend veeld tijd in beslag? Een aantal dingen…

Om te beginnen wist ik toen ik begon met het aan het systeem te programmeren niet waar ik naar toe wilde. Beetje als het bouwen aan een huis terwijl je nog niet weet hoe het eruit moet komen te zien. Werkt dat productief? Nee kan ik inmiddels melden.

Ten tweede had ik bijna nog geen letter geprogrammeerd toe ik aan het systeem begon. Programmeren is te leren kan ik inmiddels zeggen. Mocht je ook willen leren programmeren, koop dan zeker geen boek! Theorie is uiteraard mooi, maar de praktijk met Google ernaast nog veel mooier.

Derde puntje van vertraging was het feit dat HTML Area als text editor stopte met verder ontwikkeld te worden. Beetje jammer zeg maar als je dat systeem net geimplementeerd hebt. Moest dus eruit (als het systeem niet meer verder ontwikkeld wordt, is het ten dode opgeschreven), en werd uiteindelijk vervangen voor Tiny MCE.

Vierde en daarmee voor nu ook maar even het laatste puntje van onophoudelijke vertraging was de overdosis aan mogelijkheden. Als je eenmaal bezig bent met het bouwen van een dergelijk systeem, dan blijkt dat je al snel zo ontzettend vele mogelijkheden kunt bedenken voor een website; gewone webpagina’s, foto albums, catalogus, gastenboek, enz. enz.

Eigenlijk wil ik nog even niet verder denken aan een volgende versie en wat daarin allemaal mogelijk zou kunnen zijn (natuurlijk de nodige bugfixes, maar bijvoorbeeld denk ik ook aan polls, questionairs, etc. etc.). Eerst maar even kijken wat we met de huidige versie allemaal kunnen bereiken.

Interesse in het gebruik van SiteManager, neem dan zeker even een kijkje op sitemanager.steenderen.net. Mocht je interesse gewekt zijn en SiteManager willen gebruiken, neem dan even contact op. Ook als je nog geen website mocht hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.