SiteManager structuur omgooien

Punt van technische knutselaars is volgens mij dat ze nooit uitgeprutst raken. Hoe bedoel ik dat?

Simpel, ik neem als voorbeeld eventjes mijzelf. Ik mag zelf best graag bezig zijn met het rommelen aan computer, aanleggen van netwerkjes, etc. Dus op een gegeven moment start je met het aanleggen van een netwerk. Je begint met een simpel crossover kabeltje en knoopt daarmee twee computertjes aan elkaar. Is kickuh, want je kan bijvoorbeeld een spelletje tegen elkaar spelen (toen nog Quake I).

Op een gegeven moment, wil je verder, internet via de 28k8 modem is te traag voor je geworden, dus je start met de installatie van ADSL. De doe-het-zelf installatie was goed te doen, dus ga je verder. Met het kraken van je modem (onder leiding van Martijn) blijk je niet op één PC maar op alle PC’s gelijktijdig te kunnen internetten. Dus stoer! Dus heb je opeens een heel netwerk nodig door het hele huis. Dus moet je opeens in alle muren die je maar tegen kan komen gaten nodig om kabels doorheen te kunnen trekken. Enfin, het idee is duidelijk.

SiteManager (wie kent het eeuwig lopende projectje van mij nog) is net zoiets. Je wilt eerst een website, je begint met Word documentjes te saven als HTML. Vervolgens wil je meer en ga je aan de slag met een echte HTML editor/design pakket. Maar de pagina’s blijven nog steeds statisch. Dus je opent eens een gastenboek, haalt eens wat statistieken binnen, maar de inhoud van de pagina’s blijven nog steeds statisch.

Dus ga je op een gegeven moment een een eigen gastenboek in elkaar knutselen met een MS Access database. Een dergelijke database wordt je op een gegeven moment toch te min, dus je stapt over op MySQL. Vervolgens wil je niet alleen een gastenboek, maar wil je je volledig website via de database laten lopen…

…en zo loopt het maar door, en zo blijft het ook maar doorlopen. Inmiddels ben ik achthonderd stappen verder en heb ik van het weekend bedacht dat ik de opzet van SiteManager voor een laatste maal nog eens stevig wil omgooien. Niet zo ernstig als de laatste keer, maar toch moet ik echt wel e.e.a. omzetten.

En dan zijn er natuurlijk altijd mensen die zeggen… heb je niets beters te doen ofzo. En ik weet ook wel, er zijn natuurlijk altijd kant-en-klare pakketten. Maar dat is lang zo leuk niet. Nee? Nee, echt niet! Het is toch veel leuker als je d.m.v. je eigen ontwikkelde systeem je website kan onderhouden?

Voor wie het echt wil weten, het laatste idee is dat ik wat eenvoudiger wil kunnen werken met verschillende soorten templates. Een van de redenen hiervoor is dat ik een mobiele versie van de website eenvoudig wil kunnen creeeren door één keer een nieuwe template te ontwerpen, waarna je daarna kan gaan kiezen voor welke template je wilt openen.

Nou weet niet helemaal of dit een heldere omschrijving is, maar goed, er is dus nog weer een hoop knutselwerk te gaan zeg maar. Maar het idee is er en dat is ook wat waard. Overigens was ik nog niet helemaal klaar met de laatste versie van TinyMCE integreren. Want ondanks dat dat vrij simpel zou moeten zijn, had het toch nog wat voeten in de aarde. En de laatste versie was wel nodig om FireFox 1.5 volledig te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.