SiteManager geklus

Leuk, op een gegeven moment bedenk je dat de tijd rijp (genoeg) is om SiteManager eens te implementeren bij een andere site dan die van jezelf; gvtoos.nl. Je komt dan al vrij snel tot de conclusie dat de zaken die nog niet werkte, dat je daar mooie trucs voor verzonnen hebt…

Goede motivatie dus om langzamerhand alles eens in meer of mindere mate aan het werk te gaan krijgen… en langzamerhand gaat het er ook naar uitzien dat er schot in de zaak gaat komen. Voorlopig puur op functioneel gebied, op een later tijdstip staat toch ook echt de vorm zelf op het programma.

Op dit moment druk bezig met het in orde maken van het user management. Met andere woorden; welke users kunnen inloggen en zaken aanpassen aan de website, en welke niet. Een zeer belangrijk onderdeel dus! Want bij verkeerde beveiliging zou je een website wagenwijd open zetten en zou deze zonder probleem gewijzigd kunnen worden.

Dus dan ga je aan de slag met rechtenstructuren (wie mag welke onderdelen precies aanpassen) en met data encryptie. Want leuk dat je een wachtwoord wilt opslaan in een beveiligde database, maar stel dat iemand nou toegang krijgt tot die database, dan is het toch handig als wachtwoorden niet gelijk volledig op straat liggen.

Een hoop zaken dus nog voor elkaar te krijgen, maar als dat rond is (en ik ben langzamerhand een heel eind), dan als enige functie nog het beheer van de links te wachten. Eigenlijk zou dat nou niet echt een heel spectaculair onderdeel moeten zijn…

We gaan nog even door, en het wordt alleen nog maar mooier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.