Klussen, klussen, klussen…

Het volledig opnieuw inrichten van deze website nav de verhuizing van Hosting provider, omzetting van de Site @ Manager back-end en ook nog eens de verandering van MS Access database naar MySQL leverde natuurlijk al het nodige gerommel op. Logisch… kan ook niet anders. Een kleine backlog is nog gaande, maar nauwelijks meer zichtbaar.

De back-end, Site @ Manager om precies te zijn, dat is nog niet helemaal operationeel helaas. Hoe graag ik ook zou willen, maar toch blijft het nog een hoop tijd kosten om ook deze volledig naar m’n zin te verbouwen. De meeste zaken werken wel al veel meer naar m’n zin als dat ze ooit gedaan hebben. Voorbeeld: veel meer onderdelen zijn object georienteerd geprogrameerd, waardoor het herbruiken van functionaliteit vele malen simpeler is geworden.

Als alles uiteindelijk helemaal draait zoals ik wil, dan gaat het namelijk tijd worden om MarkKnopfler.NET (zeg maar mijn tweede online hobby project) volledig om te zetten. Deze draait nu nog op een oude versie van Site @ Manager. De achterliggende database is nog steeds MS Access. De functionaliteit die gebruikt wordt is nog steeds het honderd-en-één keer hergebruiken van code, in plaats van het object georienteerd gebruik. Etc. etc.

Kortom, er ligt nog een hoop hobby werk voor de boeg. En dan ben ik ook nog steeds bezig met klussen in de keuken (zie ook het foto album)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.