Database stesstest

Sinds een weekje of wat ben ik bezig om eens te kijken tot welke hoogte SiteManager precies aan wat stress blootgesteld kan worden. Belangrijkste test op dit moment daarbij is: “Tot hoeveel records kunnen we precies gaan voordat een tabel last krijgt van record-moeheid?”.

Nou is het natuurlijk mogelijk om een scriptje te schrijven en gewoon een grote hoeveelheid dummydata in de database te plempen. Dat zo dan ook nog best een representatief resultaat kunnen opleveren. Maar in dit geval was het de bedoeling om de test echt gebruik te testen, dus om die reden heb ik voor Steenderen.NET de uitgebreide logging aangezet om te zien tot welke grote de log-tabel in de database zou gaan uitgroeien.

Inmiddels zit het aantal records ruim over de 40.000 heen! Waarmee vraag je je wellicht af, wel hoofdzakelijk met de registratie van geblokeerde spam-pogingen. Omgerekend komen er zo’n 3000 spam-pogingen per dag langs, doe dat delen door het aantal minuten per dag, en je weet dat er meer dan 2 pogingen per minuut gedaan wordt.

We kunnen dus in ieder geval stellen de beveiliging tegen spam geslaagd genoemd kan worden!

De database blijkt met het formaat geen enkel probleem te hebben. Wel ben ik erachter gekomen dat een aantal scripts wat optimalisatie konden gebruiken. Dus… e.e.a. heeft nu al resultaat gehad. De logging blijft nog even aanstaan, dus het aantal records blijft daarmee ook nog wel even groeien.

Waarschijnlijk gaat deze test dan ook nog wel e.e.a. aan andere verbeteringen opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.