Royal Beach Concert – Scheveningen 2010

Op uitnodiging van vriend Camiel gingen wij samen dit weekend naar het Royal Beach Concert dat in Scheveningen werd gegeven. Mooie entourage zo midden op het strand, zowaar een strak blauwe hemel met stralende zon. Wat kan een mens zich nog meer wensen? Nou… bijvoorbeeld dat Bon Jovi een fatsoenlijk optreden geeft!

Om te beginnen gingen Camiel en ik redelijk tot zeer onvoorbereid op pad. Veel meer als de toegangskaartjes + een uitgestippelde route tot aan het Kuhrhaus in Scheveningen was er niet van gekomen. Dat laatste valt overigens ook niet echt onder voorbereiding, dat was een kwestie van hier in de straat de bus pakken, en bij het Kuhrhaus weer uitstappen.

Vervolgens kwam de grote vraag, waar op het strand wordt precies dat concert gegeven? Ik ging er persoonlijk eigenlijk vanuit dat dat in de buurt van het Kuhrhaus zou zijn… en dus was het juist niet daar 😉 Het grote podium stond opgesteld bij het havenhoofd, en dus zat er weinig anders op dan een warme wandeling over het strand.

Blijkbaar hadden voor precies deze dag een hele hoop mensen besloten om ook hun dag op het strand door te brengen. Het was dus letterlijk slalommen tussen de badgasten. Na een lange maar vooral warme loop, ploegend door het mulle zand, wisten Camiel en ik uiteindelijk dan toch het podium te bereiken.

Precies 5 minuten (nou goed, misschien waren het er 4 of toch 6) nadat wij vak C2 binnen stapte werd Kane als eerste act aangekondigd. Niet dat dat nou echt het eerste optreden van de middag was, maar voor Kane zat Direct, en daar had ik persoonlijk dan weer geen zin in.

En van Kane kan je een hoop zeggen, maar niet dat deze mannen niet weten wat een shop maken is. Potverdorie, wat speelde die mannen ruim een uur lang een goede set. Op on-Hollandse wijze weten zij een groot publiek op te jagen. Al was het al alleen maar doordat Dinant Woesthof dwars door het publiek heen ging om een van zijn laatste liedjes ten gehore te brengen.

Daarna, na een half uurtje wachter was er twee uur lang ingeruimd voor niemand minder dan Bon Jovi. En het mag gezegd worden, zowel Camiel als ik hadden daar toch best onze verwachtingen bij. Niet voor niets staat de Best Of cd in de Steenderen.NET ceedeekast.

Misschien is dat ook wel het probleem met hoge verwachtingen. Die kunnen haast nooit uitkomen, en zo ook dus bij het optreden van Bon Jovi. Bijna ongeïnspireerd speelden de mannen de nodige liedjes af. In de eerste drie kwartief, slechts één bekender liedje, de rest bij mij onbekend. En laten we eerlijk zijn, het is vast niet voor niets dat Bon Jovi al even geen grote hit meer heeft gehad.

De oude liedjes doen het goed, maar als je daar weinig van te horen krijgt, dan houdt het dus een beetje op. Dus na in totaal 1 uur luisteren, en teleurgesteld raken, hebben we het opgegeven. We hebben onze biezen gepakt (voor zover we die bij ons hadden) en zijn op zoek gegaan naar een strandtent om een hapje te eten.

Dat werd in eerste instantie ook één grote teleurstelling, maar daarover later meer Onbeslist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.