Raspberry Pi B+ – Stap 2 – Terug naar af

De Raspberry Pi – een klein, goedkoop en vernuftig apparaatje – met tal van mogelijkheden. Na een maand met allerlei andere dingen bezig te zijn geweest, ging ik weer eens verder met dit hobby-project.

Goed, zo’n maand geleden ben ik gestart met de aankoop van het apparaatje en de eerste installatie. In de tussentijd heb ik nog niet heel veel nieuws gedaan. Ik heb wat spullen besteld, dat dan weer wel. Zo bestelde ik op advies een zogenaamd breadboard. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het schijnt enorm handig te zijn.

Daarnaast, de Raspbery Pi zelf is namelijk niet meer dan een klein printplaatje met de nodige onderdelen erop gesoldeerd, heb ik een behuizing in huis gehaald. Het printplaatje lag inmiddels wat stof te vangen op mijn bureau namelijk, dus een behuizing er omheen leek mij geen overbodige luxe.

Nou lijkt alles rondom de Raspberry Pi bijzonder schappelijk geprijst te zijn. In totaal was ik voor beide aankopen namelijk niet meer dan zo’n 20 euro kwijt.

Vandaar – vanmorgen om precies te zijn – sloot ik na een maand dus weer eens de Raspberry Pi aan om hiermee verder te kunnen gaan experimenteren. Wat denk je….? Inloggegevens vergeten. Jammer, jammer, jammer. En na ongeveer alle wachtwoorden die ik kon bedenken uitgeprobeerd te hebben, heb ik de Raspberry nu maar in de recovery modus gezet.

Dus Raspbian, de Linux-variant speciaal voor de Raspberry, wordt – as we speak – op dit moment opnieuw geïnstalleerd. Dit alles gaat overigens opvallend eenvoudig. Houdt tijdens het opstarten de shift ingedrukt en je komt vanzelf in de recovery modus terecht.

Je bent wel al je instellingen en geïnstalleerde programma’s kwijt, dat dan weer wel. Maar daar is bij mij nu nog geen sprake van. Ik ga wel gelijk kijken of ik Raspian kan installeren zonder inlognaam en wachtwoord. Mocht het weer een maand duren voordat ik verder ga 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.