Oude albums, deel 04 – The Connells – Ring

Deel 4 uit de blogserie Oude albums. Deze keer over de Amerikaanse band The Connells.

We schrijven 1995, ik zat nog op de MTS in Rotterdam en muzikaal gezien was het de tijd van grote rockbands als Live, Red Hot Chilipeppers en The Smashing Pumpkins. Heel veel elektrische gitaren dus, waaruit vooral heel veel (vaak hele fijne) herrie voortkwam. Het was daarnaast tevens de tijd waarin Jan Douwe Kroeske, met zijn programma 2 Meter Sessies, dit soort bands uitnodigde om acoustisch hun hits te komen spelen.

Één van de bands die ik mij nog heel goed kan herinneren die ik in dit programma zag was The Connels. De band rondom de broers Mike en David Connell. Tussen al het grote en harde gitaar-geweld uit dit tijd wisten zij de hitlijsten te bestormen met het ingetogen en volledig acoustische ’74 – ’75. En nummer wat denk ik bijna iedereen nu nóg kent terwijl een hoop van het gitaar-geweld inmiddels uit onze geheugens lijkt te zijn gewist.

Ik weet niet meer of ik het album Ring al in mijn cd-kast had staan toen ik deze uitzending van 2 Meter Sessies op TV zag, ik denk het eigenlijk wel. Een album met een mix van steveriger gitaarwerk maar toch vooral melodieuze songs. Een CD dit nog steeds in de cd-kast staat en die ik nog steeds met veel plezier kan luisteren.

Om eerlijk te zijn heb ik nooit helemaal begrepen waarom The Connells niet groter zijn geworden in Nederland (en daarbuiten natuurlijk). Wat mij betreft verstonden ze de kunst van mooie liedjes maken meer dan goed. Het mocht blijkbaar niet zo zijn, want het bleef bij ’74 – ’75 als enige hit.

In de basis blijkt de band overigens nog steeds bij elkaar te zijn. Dus wat tot nu toe blijkbaar nog niet zo mocht zijn, kan natuurlijk nog altijd komen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.