Michael Jackson – Euh… dus.

Even een schaamteloze copy & paste actie vanaf een Praagse hotelkamer, na maar liefst 3 uur vertraging te verwerken hebben gekregen op Schiphol vandaag (wellicht daar later nog een keer meer over, en wellicht ook niet). Maar even terug naar Michael Jackson, dat de nieuwsmolen nog lang niet is uitgedraait, dat ligt allemaal behoorlijk in de lijn der verwachting. Maar dit… nee dit had ik dan weer niet kunnen bedenken (achteraf misschien wel, maar achteraf is altijd makkelijk natuurlijk);

En dan nu de copy & paste van de 3FM website af

Jackson domineert Britse hitlijsten

(29-06-09) – In Nederland was er vrijdag 26 al geen enkel album meer te krijgen. En enkele dagen na zijn dood is de verkoop van albums van Michael Jackson in Engeland ook extreem gegroeid. Het verzamelalbum Number Ones uit 2003 opnieuw naar de top van de Britse hitlijsten geklommen.

In de Britse Top 200 van de best verkochte platen staan maar liefst 43 singles en elf albums van Michael Jackson en The Jackson 5. Naast Number Ones, dat vorige week nog niet bij de eerste honderd stond, schoten vier albums van Jackson door naar de Top 20. Thriller klom naar de vierde plaats en ook King of Pop (14), Off the Wall (17) en The Essential Michael Jackson (20) scoorden heel goed.

Bij de singles steeg ‘Man in the Mirror’ uit 1988 naar de elfde plaats op de ranking. Ook vier andere hits belandden opnieuw in de top-40: ‘Billie Jean’ (25), ‘Smooth Criminal’ (28), ‘Beat It’ (30) and ‘Earth Song’ (38). De Britse muziekketen HMV had eerder al laten weten dat de verkoop van cd’s van Jackson in de eerste 24 uren na zijn dood tachtig keer zo hoog lag als normaal. Noch de dood van Elvis Presley, John Lennon of Freddy Mercury wist een gelijkaardige opstoot van de verkoop uit te lokken.

Zou ik nou heel rijk kunnen worden als ik mijn volledige Michael Jackson collectie op Marktplaats zet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.