Brief aan Gerard en Frederik

Beste Gerard en Frederik,

In 1891 richtte u samen als vader en zoon een Eindhovens elektronica concern op, dat het tegenwoordig nog steeds best aardig doet. Waar u beiden ooit begon met gloeilampen, kan ik u melden dat u opvolgers het assortiment aanzienlijk hebben uitgebreid. Ondanks dat uw concern nog steeds lampen verkoopt, zijn inmiddels diverse huishoudelijke apparaten te koop, zoals televisies, radio’s en tandenborstels.

Over die laatste categorie wilde ik het graag eens met u hebben. Want nog geen twee jaar geleden kocht ik bij u (of liever gezegd bij uw opvolgers), een supersonische tandenborstel. In afzienbare tijd kreeg ik deze ook thuis bezorgd, en tot op een week of drie geleden gebruikte ik deze twee-keer-daags naar volle tevredenheid.

Echter ging een week of vier geleden de tandenborstel een eigen leven leiden. ’s Nachts bedacht deze volledig uit zichzelf dat het tijd was om tanden te poetsen. Ik kan u zeggen dat het geluid van een tandenborstel midden in de nacht, in een galmende badkamer, niet tot mijn idee behoord van nachtrust. De eerste keer dat dit gebeurde duurde dit slechts een seconde of tien. Echter tien minuten later, u begrijpt dat wij inmiddels al bijna weer sliepen, was het blijkbaar opnieuw tijd voor tandenpoetsen, maar deze keer hield de tandenborstel er niet zelf mee op.

Het eigen leven van de tandenborstel was overigens van zeer korte duur. Zo’n twee dagen later bleek de tandenborstel te zijn overleden. Geen enkele vorm van reanimatie bleek hem nog te leven kunnen wekken. Zoals u begrijpt belde ik in totale paniek snel met uw helpdesk. Een meer dan helpvaardige mevrouw stelde mij gauw gerust.

Uw tandenborstel is dan wellicht nu overleden meneer Van Steenderen, maar wij hebben er hier nog meer. Dus niet getreurd, u stuurt uw tandenborstel naar ons op, en zodra deze binnen is, krijgt u van ons snel vervanging.

Zo gezegd, zo gedaan, en al snel was mijn leveloze tandenborstel onderweg naar uw service centrum, en met ongeveer dezelfde snelheid kreeg ik de bevestiging binnen dat deze was ontvangen. Sterker nog, ik kreeg ook gelijk de melding dat mijn nieuwe tandenborstel opgestuurd zou gaan worden, echter had deze nog een lange reis voor de boeg. Een reis die zo maar drie weken zou kunnen gaan duren…

En nu vraag ik mij toch een beetje af heren, Eindhoven ligt toch niet zo heel ver weg van Voorburg. Tuurlijk is het met de auto al gauw anderhalf uur rijden. Maar zelfs als ik zou gaan kruipen ben ik er nog binnen 1 week. Dus 3 weken is, zelfs voor een elektrische tandenborstel, wel heel erg lang.

Daar komt nog bij, ik kan toch moeilijk 3 weken mijn tanden niet poetsen? Na twee dagen niet poetsen kreeg ik al klachten… (dit is natuurlijk niet echt waar, maar ik hou graag van een beetje overdrijven). De afgelopen drie weken ben ik dus ouderwets aan het poetsen met een handmatige tandenborstel.

Dus beste Gerard en Frederik, ik hoop dan ook dat u bij het lezen van deze blog een klein beetje spoed achter de levering van mijn nieuwe tandenborstel zou kunnen zetten. Niet voor mijzelf, nou ook wel een klein beetje, maar met name voor mijn omgeving. Namens hun alvast hartelijk bedankt.

Groet,
Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.