Zonne auto

Vreemd landje toch af en toe, dat Nederland. Maar ach, op z’n tijd wel zo leuk… zo schijnen we namelijk toch heel goed te kunnen zijn in bepaalde zaken. Kijk, water, daar zijn we heel goed mee, beetje baggeren, beetje dijkjes bouwen, gecrasde onderzeeers boven water toveren. Daar schijnen wij allemaal heel erg goed in te zijn.

Nou zijn we sinds drie jaar ook heel goed geworden in iets anders. In zonne auto’s bouwen. Auto’s die niets anders nodig hebben dan de zon… beetje zonlicht en rijden maar. Mooi idee, zon kost niets, zon vervuilt niet, mooi idee dus. Alleen hoe is het nou toch mogelijk dat in een land waar we altijd lopen te zeuren over het weer, dat we juist daarin nou heel goed zijn.

Anyway, voor de derde keer gaat het wereldkampioenschap zonne auto bouwen van start (heet natuurlijk iets anders). En ook dit jaar doet Nederland weer meer. Voor wie de afgelopen twee jaar leefde in de middeleeuwen, de afgelopen twee jaar mocht het Nederlandse team de grote wisseltroffee mee naar huis nemen. Zo goed waren wij in het bouwen van Zonne auto’s.

De derde grote race staat op het punt om te beginnen en de startplaats van Nederland is nummertje 8. Ik hoop dat ik me geen zorgen hierom hoef te maken? In ieder geval zijn ze door gegaan met geven van een originele naam aan deze derde zonne auto. Heette de allereerste versie de Luna 1 en luisterde nummertje twee naar de naam Luna 2, vandaag de dag kruipen de Nederlandse coureurs in de nauwe cabine van Luna 3.

Veel succes mensen… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.