Zoeken maar !!!

Sherlock HolmesWaar ben je als zelf-respecterende website zonder een zoek-functie. Helemaal nergens natuurlijk… nou was dit al een tijdje een laatste doorn in mijn oog m.b.t. SiteManager en dus moest die doorn worden verwijderd.

Zo gezegd, zo gedaan… althans, dat denk je dan… want daar gaat natuurlijk eerst nog een hele hoop programmeer werk aan vooraf. Om te beginnen, waarom moet je kunnen zoeken. Moet je bijvoorbeeld alleen op de inhoud van een pagina kunnen zoeken, of ook op wat er in de titel staat.

Zo kent SiteManager ook nog eens zoiets als een catalogus, een nieuws archief, blog mogelijkheid, etc. Een hele hoop informatie dus waarop gezocht zou kunnen worden.

Dit alles resulteerde in een lange query welke uiteindelijk helemaal niet zo heel erg ingewikkeld bleek te zijn. Als je ook maar een klein beetje SQL kan lezen natuurlijk. En ik ben zeker geen SQL koning… dat mag duidelijk wezen.

Enfin, met trots lever ik vandaag dus de zoekfunctie af voor SiteManager en uiteraard is Steenderen.NET de eerste site welke hiermee is uitgerust…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.