Zet het licht aan en uit bij de buren ;-)

Leuk is dat… onze zolder bevatte toen wij ongeveer twee maanden geleden verhuisden geen fatsoenlijke verlichting. Hoe of wat de vorige bewoners dat precies deden weet ik ook niet, maar het licht op een fatsoenlijke manier aan en uit doen was er niet bij.

Nou wist ik van Martijn dat er draadloze schakelaar systemen bestaan. Deze systemen maken het mogelijk om zonder draden te trekken, toch op zelf gekozen locaties schakelaars te plaatsen.

Puntje één van de installatie is de schakelunit zelf (zie eerste plaatje). Deze plaats je ergens in de buurt van je verlichting. En niet onbelangrijk, hierop stel je in op welke frequentie en met welk apparaatcode je de schakelunit gaat bedienen. Door deze vervolgens ook op je schakelknoppen in te stellen, kan je dus bepalen met welke knop je welke schakelunit je bedient. Slim uitgedacht!

Installatie was niet zo gek ingewikkeld en ach laten we instellen op de frequentie-apparaat-combinatie van A1…

Dat hadden buren blijkbaar ook bedacht . Gevolg dat wanneer wij het licht aan deze, het een halve minuut later weer werd uitgedaan. Of dat het licht boven opeens spontaan brandde… en wanneer wij het weer uitdeden een halve minuut later weer aansprong.

Een leuk spelletje natuurlijk, maar niet echt ontzettend handig…

Inmiddels hebben we de codes anders ingesteld (en wat minder voorspelbaar als A1) en hebben we nergens meer last van. Toch wel jammer eigenlijk .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.