YouTube popup-pen met jQuery

Ik kan en durf wel te stellen dat ik er volledig achter ben dat programmeren op een vrijdagavond niet de allerbeste timing is. Maar je zal je maar vastgebeten hebben op iets. Dan moet en zal het er natuurlijk ook komen. In dit geval was de missie; YouTube filmpjes in een mooi jQuery Fancybox popup.

Om te beginnen schoot mij zojuist de vraag binnen; wat is precies de werkwoordvervoeging van popup. Als ik iets in een popup wil laat verschijnen, doe ik iets dan popup-pen? Of popt iets up? Lastig… zoals te zien, ik heb gekozen voor vervoeging nummer 1. Mocht iemand het echte antwoord weten, dan ben ik uiteraard ernstig benieuwd.

Anyway, de missie was dus om een YouTube filmpje in een mooie popup te laten verschijnen. Daar komt nog bij, dat een en ander naar mijn mening dan ook nog eens super simpel moet werken. De uiteindelijke oplossing wordt uiteraard weer verwerkt in de volgende versie van SiteManager, en dus moeten ook niet-technische gebruikers dit eenvoudig kunnen toepassen.

De gehele queste naar de uiteindelijke oplossing zal ik jullie besparen. Voor wie een hint wil; http://fancybox.net/blog (maar die oplossing dan weer verder uitgewerkt).

De uiteindelijke toepassing is eenvoudig. Links naar Youtube filmpjes zien er standaard ongeveer zo uit: http://www.youtube.com/watch?v=k3ruF8eDeTc. Een linkje naar een URL met deze opmaak wordt nu herkend en met jQuery omgeknutseld tot een fraaie popup.

Uitproberen; klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.