Windows Vista – Windows Mobile Apparaatcentrum

Het was al gauw weer een jaar geleden (en een beetje) dat Steenderen.NET werd uitgerust met een nieuwe telefoon. Hoogste tijd dus voor een nieuwe toevoeging aan het Steenderen.NET GSM Museum. Laatste toevoeging is de MDA Compact III, ook wel bekend als de HTC P3300.

Deze MDA Compact III volgt mijn MDA Vario op. Gezien het feit dat ik hier bijzonder tevreden over was, moest dit nieuwe toestel wel van goede huize komen om mij te overtuigen. De direct in het oog springende pro’s op een rijtje. Om te beginnen natuurlijk het uiterlijk:

Laten we eerlijk zijn, dit is toch een plaatje… maar plaatjes vullen geen gaatjes (huh?), op dus naar de keiharde feiten, wat heeft het toestel meer te bieden t.o.v. de MDA Vario:

  1. Geen uitschuifbaar toetsenbordje meer. Of dit een voordeel of een nadeel is, moet de tijd nog even uitwijzen, maar het levert in ieder geval een stuk dunner toestel op.
  2. Ingebouwde GPS! Een driewerf hoera hiervoor is wel op z’n plek, want een losse GPS muis (en het connecten via BlueTooth hiermee) behoort hiermee tot het verleden. Direct gebruik maken van Henk Henk is dus altijd mogelijk.
  3. Ingebouwde radio… leuk voor op de fiets, maar niet echt een doorslaggevende aanvulling.
  4. Bediening met Scrollwheel en Trackballetje. Concept is een beetje gejat van Ipod en Blackberry Pearl, maar beter goed gejat dan slecht zelf bedacht. En het werkt nog eens ontzettend handig ook.
  5. Last maar zeker niet least: 2.0 megapixel camera, waar de MDA Vario het nog moest doen met een 1.3 megapixel camera.

Al met al kwam het toestel dus met een portfolio aanzetten waar Steenderen.NET wel blij van kon worden. Dus vandaar de aanschaf vandaag… goed dat de werkgever van Steenderen.NET een duitje in het zakje deed, want wat is dit apparaat stevig in prijs. Originele prijs ligt toch weer ruim boven de 400 euries (neem een abonnement erbij en je betaald uiteraard niet de hoofdprijs).

Een nieuw Windows gebaseerde telefoon moet natuurlijk zonder probleem kunnen samenwerken met mijn kersverse Windows Vista computer. Vol vertrouwen sluit ik het toestel aan met een nog rondslingerende USB kabel. En jawel, Vista begint netjes met het herkennen van een Windows Mobile apparaat.

Klinkt goed, toch kan ik nog niet direct terug vinden op welke wijze ik nu contactpersonen, m’n agenda en meer van dat soort kan synchroniseren. Zit ik dan toch weer vast aan de crap die ooit Active Sync genoemd moest worden? Een stukje Googlen leert al snel dat Microsoft een nieuw stukje software voor Windows Vista heeft ontwikkeld, namelijk het Windows Mobile Apparaatcentrum. Een mond vol dus… en je moet er ook nog eens een legale versie van Windows Vista voor hebben, anders kan je het schudden.

Heb ik, dus daar ligt het probleem in ieder geval niet…

Eenmaal geinstalleerd en geconnect met mijn MDA Compact III ziet het Windows Mobile Apparaatcentrum er zo uit (even klikken voor een grotere afbeelding):

Ziet het er mooi uit? Zeker weten! Levert het heel veel meer functionaliteit op t.o.v. het oude Active Sync? Ik geloof het eigenlijk niet. Ben ik nu echt heel erg teleurgesteld? Valt ook wel weer mee… Is het wat gebruiksvriendelijker? Dan zeker wel. Taken zijn eenvoudiger terug te vinden… alhoewel ik tot op heden m’n contacten nog niet heb kunnen synchroniseren… toch weer een keertje opnieuw opstarten misschien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.