Windows Vista – Opstartprobleempjes verhelpen

Stel je voor, hebt een aantal daagjes geleden je nieuwe peeceetje van Dell mogen ontvangen. Als originele computer prutsert heb je de nodige eisen aan hoe je pc is ingedeeld. Zo wil ik namelijk zowiezo altijd een scheiding tussen een OS (Operating System) partitie en een Data partitie waarop ik netjes gescheiden m’n data kan bewaren. Is namelijk wel zo save wanneer je ooit je OS wilt herstellen.

De installatie van Dell ziet er net eventjes anders uit. Niet slechter, niet beter, maar anders. Dus, Jos gaat het aan het sleutelen. Om te beginnen eens kijken wat Windows Vista standaard aan boord heeft om te spelen met partities. Bij oudere versies van Windows was dit normaal gesproken niet al te veel, maar wie weet wat deze nieuwe versie ons heeft gebracht.

Niet heel veel nieuws en beters ben ik bang. Voor het echt knutselen aan en partitie ben je dus nog steeds aangewezen op andere tools. Wat informeren leverde mij de tip op om eens te kijken naar G Parted. Een simpel en gratis (blijven Nederlanders ten slotte) programmaatjes, maar wel geavanceerd in zijn kunnen. Even downloaden, op een ceedeetje branden en gaan met die banaan.

En jawel, we gingen… en niet zo’n beetje ook. Om mijn harde schijf opnieuw in te delen en alle data daarbij te verschuiven dat daarbij nodig was, kostte niet alleen een hele nacht, maar ook nog eens een groot deel van de dag. Op zich niet erg… ’s nachts doe ik toch niets met m’n peecee, en overdag moet ik werken.

Maar des te groter de verwachting toen ik vandaag thuis kwam uit m’n werk (sommige mensen moesten namelijk op goede vrijdag wel gewoon werken )…

G Parted was klaar en had z’n werk gedaan. Daar was ik natuurlijk op zich blij mee… een keertje opnieuw opstarten en ik kom verder met het ontdekken van Windows Vista. Blijft tot nu toe toch allemaal nog net even nieuw…

Opnieuw opstarten dus… en nog een keer opnieuw opstarten… en nog een keer opnieuw opstarten, want booten tot aan Windows ging dus mooi niet lukken. K#t gloeiende t@kke p#kke n%te !!! Ik was teleurgesteld, laten we het zo zeggen. Nog een aantal trucjes geprobeerd, maar niets wilde helpen. Heel jammer…

Ik ging er dus vanuit dat ik to was aan een nieuwe installatie van Vista. Niet dat ik daar nou zo ontzettend op zat te wachten, maar wat moet je dan? Dus installatie deeveedeetje in de speler, opstarten en gaan met die installatie. Tijdens de eerste stappen van de installatie wordt gevraagd, wilt u opnieuw installeren of liever een systeem herstelling doen… ik denk weet je wat, probeer jij lekker het systeem te herstellen joh. Geloof toch niet dat je dat gaat lukken, maar ik geef je voor deze keer het voordeel van de twijfel.

En wat denk je ??? De systeemherstelling doet een kleine analyse en zegt: opstarten gaat niet zo lekker he, zal ik dat eens even fixen voor jou ??? Euh ja natuurlijk heel graag !!! Nog geen twee minuten laten snort mijn nieuwe peeceetje rechtstreeks Windows Vista binnen. What the f#ck ???

Laten we eerlijk zijn, da’s toch een mooie kunstje wat ze daar flikken, scheelde in ieder geval een hoop tijd !!! Vista is nog niet heilig, maar doet in ieder geval een goede poging om mij wel daarvan te overtuigen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.