Windows Vista – Mediaplayer vs. Itunes

De story met betrekking tot Windows Vista is nog niet over. Oftewel m’n volledige weg door het Windows Vista landschap heb ik nog niet helemaal gevonden. Een probleem? In tegendeel, een interessante ontdekkingstocht. Dus laat ik je meenemen naar de muzikale provincie van het Vista land.

Standaard, hoe kan het ook anders, is Vista volledig uitgerust met Windows Mediaplayer. En terecht, want Mediaplayer (nummertje 11 om precies te zijn) is een volledig uitgeruste player waarin je mediabestanden met een grote verscheidenheid aan smaken (muziek en video) kan laten spelen.

Tot zover dan ook nog geen klachten. Ware het niet dat Mediaplayer 11 moeite lijkt te hebben met de omvang van mijn mp3 collectie. Richting het einde van ieder MP3’tje begint de muziek even te stotteren om vervolgens het nummer af te maken en door te gaan met het nummer en daarna het volgende nummer.

Mijn vermoeden is dat er richting het einde van een nummer het volgende nummer alvast geladen wordt, maar dat dat dus net niet helemaal goed gaat. Gevolg, haperende muziek. Deze theorie is natuurlijk doorspekt van een hele hoop aannamens. Dit neemt echter niet weg dat muziek op dit manier toch niet echt lekker luistert.

Toch eens een vergelijkend waren onderzoekje starten. Meest voor de hand liggende vergelijking is iTunes van Microsoft’s aardsrivaal Apple. De laatste versie van iTunes (nummertje 7.1.1.5) is zeker geen kleintje. Zo’n 35 MB moet er gedownload worden. Met een 20Mbit adsl-lijn niet echt een probleem, maar toch… de tijd van kleine mediaplayers laten we daarmee dus wel direct achter ons.

iTunes heeft een hele hoop gelijke functionaliteit in zich. Speelt een oneindigheid aan mediabestanden af. Kan je muziekcollectie beheren… enz… enz… en nog mooier, iTunes blijkt m’n mp3’tjes af te kunnen spelen zonder te haperen en dat klinkt toch een stuk lekkerder.

Beetje vreemd is het wel als we nog even kijken naar de specificaties van deze nieuwe PC. 2GB aan boord lijkt mij toch meer dan voldoende om een beetje MP3’tjes te bufferen. Een dual core processor lijkt mij toch ook echt voldoende om Mediaplayer te kunnen gebruiken.

Oorzaak moet dus ergens anders liggen… toch eens een beetje op Googlen. Mocht iemand toevallig de oorzaak kennen, laat het me weten. Want al met al ben ik stiekum toch iets meer een Mediaplayer gebruiker als een iTunes gebruiker… .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.