Windows Vista – Linksys Wireless Media adapter

In de media is de vraag al vaak gesteld of je nou wel of niet zou moeten overstappen op Windows Vista als je toch al op Windows XP draait (en tevreden bent). Vele discussies over software en hardware welke niet meer zou werken, etc. etc.

En geef ze eens ongelijk, want na mijn zoektocht om Windows Media Player 11 zonder stotteren aan het werk te krijgen, loop ik nu tegen het volgende probleem aan…

In de Steenderen.NET huiskamer staat een simpel apparaatje van Linksys dat draadloos netjes MP3’tjes speelt vanaf de Steenderen.NET computer die een verdieping hoger staat. Tot nu toe werkte dit perfect en naar volle tevredenheid.

Maar nu staat er een nieuwe Steenderen.NET computer te snorren met daarop Windows Vista. Ik blijf erbij, Vista is schitterend en zal natuurlijk ook veel veiliger zijn, en er zijn nog vast veel meer voordelen te verzinnen. En voor het gemak wil ik ze ook allemaal nog geloven ook!

Neemt niet weg dat ik op geen enkele manier mijn MP3’tjes in de huiskamer aan het spelen krijg. En dat is natuurlijk bijzonder teleurstellend.

…en nu hoor ik vriendje M. alweer lachen… had dan ook eindelijk eens gekozen voor de Squeezebox. Want die werkt aan alle kanten veel eenvoudiger… is veel meer compatible, etc. etc. En het erge is, hij heeft nog gelijk ook . Maar die prijs! Een paar honderd euro voor wat mij Linksys apparaatje voor slechts 3 tientjes deed.

Heeft blijft waarschijnlijk nog even dubben wat de oplossing gaat worden. Volgens mij heb ik heel Google inmiddels gehad, dus het apparaat aan de praat krijgen gaat een lastige worden. Een ander soortgelijk apparaat is wellicht een optie, maar dan moet ik me wel weer eerst verdiepen in welk apparaat wat precies kan, wat de prijzen zijn, of of die kregen dan wel werken met Windows Vista.

Voor wie interesse heeft… en nog op Windows XP draait… in de aanbieding de Linksys Wireless B Media Adapter. Niet duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.