Weg, helemaal weg!

Samen met vele andere Nederlanders deed ik deze week mee aan de nationale griepepidemie. Klapperende oren, een lopende neus, een doffe hoofdpijn, een schurende keel… ze waren van de partij. En om het feest compleet te maken was vriendinnetje P. ook gezellig ziek.

Ondanks alle lichamelijke ellende was er toch nog wat tijd voor wat ontspanning in de vorm van een scriptje schrijven. De bedoeling was dat het scriptje 1 enkel bestandje zou verwijderen van de server. En het mooie was, het scriptje deed ook netjes dat bestandje verwijderen. Probleem was alleen dat het scriptje daar gelijk alle andere bestandjes op de server bij mee nam!

En voor het grootste gedeelte is dat ook eigenlijk allemaal geen enkel probleem. Maar het feit dat m’n hele afbeeldingen folder ook direct verwijdert was, maakte het geheel wat problematischer. Want natuurlijk weet ik dat je een goede backup hoort te maken van alles wat los en vast zit. En natuurlijk ben ik daar ook een schoolvoorbeeld van… alleen Steenderen.NET is niet voor niets een digitale zandbak.

Daar wordt nog wel eens e.e.a. afgespeeld en geëxperimenteerd! M.a.w. ik was een hele hoop plaatjes en afbeeldingen kwijt. Een hele hoop zelfs! Uit blogs, uit de ceedee kast, en niet een paar, maar echt heel veel! Enige hoop was dus om te kijken of er ergens bij de beheerder van de server uit te vogelen of daar nog een backupje terug te vinden was.

En wat denk je? Jawel!

Na één dag vol van lege gaten op de meest onverwachtse plekken, zag Steenderen.NET er weer als van ouds uit.

Dus wat hebben we hierbij geleerd?….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.