Website spam

Spammen neemt steeds gekkere vormen aan. Het ouderwets spammen per e-mail is langzamerhand behoorljk onder controle, meeste providers zijn uitgerust met spamfilters. Mocht er dan toch nog e.e.a. de mailbox binnensluipen, dan zijn er altijd nog de nodige thuis spam-filters. Help ook dan niet voldoende, dan is er natuurlijk voor dat enkele laatste stukje spam in je mailbox nog de oude vertrouwde delete knop op je toetsenbord.

De spammers zitten natuurlijk ook niet stil… de gejaagden, jagen zelf namelijk ook behoorlijk… op nieuwe manieren om hun boodschappen te slijten aan de wereld. Hierbij hebben zij op dit moment behoorlijk hun vizier gericht op de verschillende webformulieren.

Met automatische systemen worden webformulieren ingevuld en verstuurd met aanbiedingen om lichaamsdelen te vergroten, dan wel te verlengen… tijd dus om het nieuwste wapen in de strijd te gooien, namelijk het beveiligen van de webformulieren.

Op Steenderen.NET viel de overlast nog redelijk mee… geen e-mailformulier, maar wel een gastenboek waar zo nu en dan de nodige rommel in verscheen. Op MarkKnopfler.NET echter was dit een heel ander verhaal. Hier werden gemiddeld zo’n 10 spam berichten per dag op geplaatst.

Om te beginnen dus eerst maar eens het gastenboek van MarkKnopfler.NET tijdelijk gesloten (dat is op dit moment nog steeds het geval). Daarmee stoppen we in ieder geval de lading shit die er binnenkomt. Helaas heeft dat natuurlijk ook als bijwerking dat goedbedoelde berichten ook niet meer geplaatst kunnen worden.

Op Steenderen.NET draait nu sinds een maandje een beveiligd formulier. Via een mooi scriptje wordt een een plaatje gegenereerd met een numerieke code. Alleen wanneer je deze code netjes overtypt, wordt het bericht netjes geplaatst. Truc is dat het plaatje niet automatisch ingelezen kan worden, en dus dat er niet door een automatisch systeem berichten geplaatst kan worden.

Binnenkort ga ik dit ook implementeren op MarkKnopfler.NET. Hopelijk kan het gastenboek dan daar weer open en zijn we van de rotzooiberichten dan af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.