Webontwerp-leed met Internet Explorer

Afgelopen week ging een nieuwe website op Geweldigetaarten.nl online. Niets dan positieve reacties, alleen kwam ook al snel de eerste melding binnen dat de formulieren niet bij iedereen goed werkte. Probleem was dat het niet wilde lukken om in de meeste velden tekst in te voeren.

In no-time was duidelijk dat dit probleem zich alleen voor deed bij mensen die Internet Explorer gebruikten. In Firefox of Google Chrome bleek het geen probleem om een bericht in het gastenboek te plaatsen, of om een e-mailtje te sturen via het contactformulier.

Wat blijkt uiteindelijk na het nodige speurwerk? De velden van de formulieren hadden een transparante achtergrond. Hier blijkt Internet Explorer dus niet zo heel erg lekker mee om te kunnen gaan. Eenmaal dat uitgevonden, bleek de oplossing dus wel uber-eenvoudig.

Geen transparante achtergrond meer, maar simpelweg een achtergrond met een kleurtje (alhoewel wit officieel geen kleur is). Het leven van een webontwerper valt ook lang niet altijd mee zullen we maar zeggen  😥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.