We draaien door… ?

Laat ik beginnen met toe te geven dat ik van voetbal nooit zo gek veel begrepen heb. Johan heeft mij kunnen bijbrengen dat het gaat om ten minste 1 punt meer te scoren als je tegenstander en dat je punten scoort door de bal in het doel van tegenstander te schoppen. Tot zo ver reikt mij basale voetbalkennis nog net.

Maar soms vraag ik me toch af of ik nou zo stom ben of…

Van de week werd Ajax, het clubje uit onze hoofdstad, kampioen. Als ik het dus goed begrijp vaak genoeg ten minste één bal meer bij de tegenstander in het doel gekregen. Logisch dat je dan een feestje wilt vieren… dat begrijp ik heel goed. Maar dan ziet een feestje in onze hoofdstad er dus als volgt uit:

Alle stoeptegels van het Leidseplein kunnen vandaag weer op hun plek gelegd worden. Tevens ligt er iemand in het ziekenhuis naar aanleiding van een steekincident. Gezellig feestje weer…

Afgelopen weekend was het ook feest in Pijnacker… daar trad onze nationale troetelmarokaan Ali B op. Als Ali ergens goed in is, dan is het in een gezellige show neerzetten en een goede sfeer creeren. Toch kon hij niet voorkomen dat er na zijn optreden het toch nog goed onrustig werd in het anders zo rustige Pijnacker.

En daar heb ik nog wel zo dicht bij in de buurt gewoond. Daar was nooit wat te doen! En nu dit… ik ben de weg kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.