Wat is druk

Sommige mensen hebben de laatste tijd nogal eens het gevoel dat de bewoners van huize Steenderen.NET het nogal druk hebben. En ik zal niet ontkennen dat wij er een heel rustig bestaan op nahouden met grote hoeveelheden vrije tijd, maar druk? Wat is nou eigenlijk precies druk? Vriend van Dale weet altijd het antwoord:

1druk de; m -ken

  1. de kracht die op of tegen iets drukt: onder hoge ~
  2. moeilijke omstandigheid: onder zware ~ staan
  3. het vermenigvuldigen door drukken (4)
  4. verschijning in boekvorm: de eerste ~

2druk bn, bw

  1. veel werk hebbend of meebrengend
  2. onrustig en beweeglijk: een ~ kind; zich ~ maken over iets zich opwinden

In ons geval komen we uit op, volgens Van Dale dan, op hoofdstuk 2, vers 1; Veel werk hebbend of meebrengend. Oorzaak is volgens mij ook wel duidelijk, twee bedrijven in één huis, nog een volledige baan ernaast, dan willen we ook nog een hoop leuke dingen doen, enz. enz. enz.

En een lol dat we hebben! Want vaak wordt wordt “druk” nogal eens benadrukt als iets wat je niet als leuk of prettig kan ervaren. En tot nu toe kunnen we stellen dat dat bij ons niet het geval is. M’n baan is en blijft heel erg leuk, Patries gaat Formule P steeds leuker vinden en Ubora wordt ook alleen maar leuker.

Voor alle mensen die zich zo nu en dan de nodige zorgen om ons maken, of we nog wel genoeg tijd hebben voor leuke dingen… de bioscoop zitten we nog regelmatig, en morgen gaan we zelfs een hele dag doorbrengen in de Efteling. Gisteren ben ik het balkon nog lekker aan het opknappen geweest… en nu heb ik zowaar ook nog tijd voor een blogje!

Druk is dus eigenlijk een redelijk relatief begrip… “lekker bezig” klinkt eigenlijk ook een stuk positiever Laughing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.