Voorburg aan de top (vanaf de onderkant dan)

We hebben weer eens onderzoek gedaan. Waar, bij wie, en waarom mij niets gevraagd is, dat weet ik dan ook allemaal weer niet… Maar een feit is Voorburg het best wel heel erg goed doet in het onderzoek naar fijne woonplaatsen. Het altijd betrouwbare Elsevier heeft namelijk een lijst gepubliseerd van de 50 beste woonplaatsen van Nederland.

Naar eigen zeggen is hierbij gekeken naar de volgende punten (en ik citeer):

Welke gemeente biedt een optimale mix van fraai wonen, natuur en recreatie? Hoe zit het met de werkgelegenheid, de nabijheid van ziekenhuizen, scholen winkels, van cultuur en uitgaansleven? Waar is het sociaal klimaat prettig, de criminaliteit laag?

In deze lijst der lijsten komt de bakermat van Steenderen.NET, te weten Voorburg, uit op een 50ste plaats. Gegeven het feit dat alle 441 gemeenten van Nederland zijn onderzocht, zie ik mijzelf, en alle andere inwoners van Voorburg dus al ware winnaars! We laten ten slotte zo’n 390 losers van gemeentes achter ons.

Bij het iets verder bestuderen van de lijst, krijg ik uiteindelijk toch vraagtekens. Heb ik hier niet simpelweg te maken met de eerste de beste Iraanse verkiezingsuitslag? Wat blijkt namelijk, Amsterdam prijkt op een 12de plaats in deze lijst. Niets tegen Amsterdam hoor, heel gezellig, maar waar zijn dan steden als Rotterdam (ben ik stiekum dan toch geboren), of Den Haag, of Utrecht?

Is Amsterdam dan zoveel minder crimineel? Kent Amsterdam zo veel meer groen?

Ik ben totally flabbergasted zoals we dat in goed Nederlands zeggen… sprakeloos… ik weet niet wat ik moet zeggen… ik heb er geen woorden voor… enzovoorts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.