Voor je het weet…

… ben je terug van vakantie.
… ben je terug gevallen in je dagelijkse werk ritme.
… vergeet je helemaal een vakantie log te schrijven.

Foutje zullen we maar zeggen. Het was namelijk mijn bedoeling om een log te schrijven over mijn vakantie. Waar waren Patries en ik nou precies naar toe geweest, wat hebben we precies gedaan… etc.

Maar ja, voor je het weet zijn je laatste vrije dagen van de vakantie voorbij, die heb je namelijlk zo besteedt aan het opruimen van je spullen, het weer in orde maken van je tent (moest even drogen bij m’n ouders in de tuin), enzovoorts enzovoorts.

Toch nog even een kleine terugblik op de vakantie…

Om te beginnen was er geen duidelijk omschreven plan van hoe of wat we zouden gaan doen. We zouden de tent en de nodige spullen achter in de auto keilen, en dan zouden we wel zien verder. Dus zo gezegd, zo gedaan. Dus op een regenachtige Nederlandse woensdagmorgen verzamelen wij naar ons beste weten al onze benodigdheden en rijden weg naar het zonnige Frankrijk. Want in Frankrijk schijnt altijd de zon ten slotte 😉

Mis, niet de hele heenreis, maar toch wel een aardig gedeelte ervan rijden we in ten minste motregen. Geen probleem, de vakantiestemming zit er al goed in, wij laten ons niet uit het veld slaan! We rijden deze dag tot ongeveer halverwege Frankrijk. Zo’n beetje zowel in de hoogte als in de breedte het midden van het land.

Hier staan we twee dagen op de camping, en besluiten dat er echt bijzonder weinig interessants is om voor te blijven. Op dag drie laden wij opnieuw de auto vol met al onze spullen en rijden in de richting van de kust, klein beetje schuin omhoog (niet te veel). Hier vinden we een camping die ons bijzonder goed bevalt en blijven we dan ook ruim een week staan.

In deze week veel bezoeken aan plaatsen (grotere en kleinere), kastelen/ruïnen, en niet te vergeten het grootste vuurwerk dat ik ooit van m’n leven gezien heb, tijdens het vieren van 17 juli.

Na in totaal 8 overnachtingen is het ook voor deze plaats tijd om weer verder te trekken. Deze keer zoeken we echt de kust op. We steken verder terug omhoog. Deze keer vinden we een hele kleine camping, met een nog kleine sanitairgebouw. Maar wel erug leuk. Opnieuw relaxen we hier maximaal. We genieten van de Franse kazen en wijnen.

Voor de laatste twee dagen rijden we door tot aan de albasten kust (in de omgeving van Le Havre). Hier zoeken we echt de kust op. Hierlopen we op kiezelstranden en genieten van de schitterende kustlijn.

Uiteindelijk komt aan alles een einde, dus ook de vakantie. Inmiddels ben ik alweer druk aan het werk. Aan het kijken naar nieuwe software, bijwerken van proces documentatie, etc. Weinig Frans en camping-achtigs meer. Wellicht dat we rond de Herfstvakantie nog eens een weekje er tussenuit kunnen plannen. Ik ben er zelf nu al voor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.