Versatel = Tele2 = Hoezee?

Alweer drie jaar geleden was het, dat Patries en ik gingen samenwonen. Gezellig… het begon in het altijd mooie Scheveningen om vervolgens in een echt huis te gaan wonen in Voorburg. Inmiddels vinden we het alweer tijd voor onze volgende woning en krijgen we opnieuw te maken met de nodige verhuismoeilijkheden.

Tot nu toe ging het eigenlijk allemaal wel aardig… TV aansluiting omzetten, gas aansluiting laten verhuizen, electriciteit, enfin, met een beetje gezond verstand kan je zo een heel lijstje opdreunen van instanties waarbij e.e.a. geregeld moet worden.

Drie jaar geleden startten wij met ons toen nog lager dan 1 mbit internet abonnement bij Zonnet. Zonnet werd overgenomen door Versatel, en om de een of andere reden heb ik Versatel altijd een leuk bedrijf gevonden. Wisten goede diensten te leveren, waren innoverend bezig… gaf een goed gevoel zeg maar.

Nu een paar maanden geleden werd Versatel, mijn Versatel wel te verstaan, overgenomen door telecom reus Tele2. Op zich niet erg, maar toch anders. Ik had niets met Tele2, ik had iets met Versatel. Maar goed, ben ook niet de beroertste, dus laten we ze voorlopig het voordeel van de twijfel geven!

Nu, op de vooravond mijn onze verhuizing, blijkt het verhuizen van onze Versatel/Tele2 abonnement niet zo heel erg makkelijk te zijn. Wat is zo ongeveer het geval?

Wij bellen via VOIP (ook wel internet telefonie genoemd). Dat houdt in dat slechts vier maanden geleden ons telefoonnummer van KPN naar Versatel moest worden geporteerd. Dat ging, met enige overstap probleempjes, wonderbaarlijk goed. En vanaf dat moment belden wij zorgenloos via Versatel, met als voordeel dat we geen KPN rekening meer ontvingen.

Nu blijkt, dat wanneer je wilt verhuizen, dat dat niet zo eenvoudig kan. Om je abonnement te verhuizen naar het nieuwe adres, moet je eerst een werkende KPN lijn hebben. Dat houdt voor ons in (als we ons telefoonnummer willen behouden) dat ons huidige nummer eerst terug naar KPN geporteerd moet worden. Om dat voor elkaar te krijgen, ben je genoodzaakt om daar een jaarabonnement af te sluiten (en daar waren we nu juist vanaf!).

Ik dacht vanavond aan de telefoon met de helpdesk van Tele2 dat ik gek werd. Het kostte me werkelijk waar enige moeite om niet door te slaan. Want vier maanden geleden hebben we nou juist de nodige kosten gemaakt om e.e.a. eenvoudiger te maken door geen rekening meer van KPN te ontvangen. En dan nu weer dit !!!

We gaan er in ieder geval een brief aan wagen, in de hoop dat er iemand is bij Tele2 die ons aan een fatsoenlijke oplossing kan helpen. Op hun website wordt namelijk op meerdere plaatsen gesuggereerd dat verhuizen geen enkel probleem is. We wachten de uitslag in ieder geval even af… maar een vervolg gaat dit verhaal zeker krijgen ben ik bang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.