Verhuizing MarkKnopfler.NET

Na het verhuizen van Steenderen.NET naar Space1.nl was het de beurt aan MarkKnopfler.NET. De ervaringen met Space1 die ik heb opgedaan tijdens de verhuizing van Steenderen.NET waren behoorlijk positief. Verhuizing gaat niet razend snel, maar wel goed en dat is ook wat waard. Dus tijd om de tweede verhuizing te regelen.

Bij het regelen van de tweede verhuizing had ik de optie uit twee keuzes. Optie 1, MarkKnopfler.NET toevoegen aan hetzelfde account als Steenderen.NET. Dat houdt ik dat er dan gebruik gemaakt wordt van dezelfde hoeveelheid beschikbare schijfruimte, dezelfde MySQL database, etc. Optie 2 was kiezen voor opnieuw een volledig pakket afsluiten. Kostenverschil komt uit op zo’n 12 euro per jaar!

Technisch gezien was het al een stuk aantrekkelijker om te kiezen voor een volledig nieuw en onafhankelijk pakket. Enige nadeel is het feit dat ik twee usernames en dus ook twee passwords mag zien te onthouden. Is dat nou zo heel erg handig? Niet bepaald, maar de voordelen afwegend t.o.v. de nadelen, viel de keuze toch op het losse pakket.

Dus… aan het bestellen maar. Je vult de nodige formuliertjes in, dat gaat goed. Een account wordt aangemaakt met de nodige voorlopige adressen, zodat je alles kan voorbereiden. Als je alles goed voorbereid, dan zouden (theoretisch gezien natuurlijk) de bezoekers niets hoeven te merken van de verhuizing.

Enige kleine probleempje op dit moment is dat inloggen met FTP niet wil werken. De mannen en vrouwen van Space1 zeggen op dit moment hard voor mij aan het werk te zijn om dit op te lossen. We wachten het voorzichtig af. In ieder geval heb ik voor een leuke prijs nog eens 125 MB aan webhosting ruimte beschikbaar. En 50 MB aan e-mailruimte natuurlijk… oh ja en ooknog eens 25 MB aan MySQL database 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.