Van het kastje naar de muur – Deel 800.000 !!!

Ken je Bill ??? Bill van Tele2… je weet wel, de company die gaat zorgen voor small bills. Tuurlijk… zal allemaal best, maar mocht je daar abonee zijn, ga dan zeker niet verhuizen. Ik heb met dit verhaal willen wachten, omdat ik er niet van hou om bedrijven of instellingen zo maar openbaar aan het kruis te nagelen. Maar de tijd is nu echt gekomen!

Eerst bij Versatel, later over genomen door Tele2, was ik ooit een tevreden klant met het combi-pakket bestaande uit internet, telefonie en televisie. Dit pakket werkte volledig naar behoren. Televisie was in het begin nog klein van aanbod, maar werd steeds interessanter tot het volledige pakket wat tegenwoordig aangeboden wordt.

Totdat wij het stomme idee hadden om te gaan verhuizen. Wanneer je gaat verhuizen moet je dit ruim van tevoren doorgeven. Zes weken voor de verhuizing leek ons toen nog een meer dan redelijke termijn. Hoe naief konden wij zijn.

De problematiek begon met het allereerste telefonische contact. In plaats van een simpel verhuisbericht doorgeven, gingen we een hele grote logge molen van bureaucratie in. Om te beginnen moest ons telefoonnummer worden terug geporteerd naar KPN. Als dit rond was, dan pas kon Tele2 ons gaan verhuizen.

Dus eerst contact leggen met KPN… en de nodige formulieren invullen. Dat leverde allemaal geen probleem op. Wat dat betreft heeft KPN z’n zaakjes goed op orde, ik kan niet anders zeggen.

Ons telefoonnummer was na een kleine twee weken dus terug geporteerd naar KPN toe, KPN zou tevens gaan zorgen voor activeren van een telefoonlijn op ons nieuwe adres. So far so good… tijd om weer eens contact te leggen met Tele2.

“Hallo mevrouw van Tele2, KPN heeft ons telefoonnummer weer onder uw hoede, zoals julie gevraagd hadden, jullie kunnen starten het in orde maken van jullie diensten op het nieuwe adres”.

“Ho ho meneer van Steenderen… dat gaat natuurlijk niet zomaar. Eerst moeten wij de diensten van uw oude telefoonlijn verwijderen, en daarna kunnen wij pas starten met het aansluiten van diensten op uw nieuwe adres. Dus ik zal nu laten de oude diensten laten verwijderen, en dan kunt u over twee weken bellen om op uw nieuwe adres de diensten weer te laten activeren.”

Natuurlijk kon ik mijn oren niet geloven… het slopen van een oude lijn en het opzetten van een nieuwe lijn kan niet gelijktijdig plaatsvinden? En dan is het ook nog eens zo dat ik zelf na twee weken moet gaan bellen om ze te herinneren aan het feit dat ik ook e.e.a. aan diensten op m’n nieuwe adres wil? Wat een bagger bende zeg… maar met het nodige gesputter ga ik akkoord. Wat een sukkel was ik…

Na twee weken bel ik dus terug… inmiddels zo’n vijf zes weken verder met dit drama. Maar goed, ik bel terug. “Meneer van Steenderen, ja ik zie inderdaad dat uw abonnement is opgeheven.” Opgeheven ??? Alleen op het oude adres zou dit worden opgeheven, om het daarna weer te activeren op het nieuwe adres. “Ja meneer van Steenderen, ik heb het even voor u nagekeken. Uw abonnement is opgeheven en ik kan dat ook niet meer activeren. Ja hoor correct, u bent dan inderdaad uw inlognaam en wachtwoord kwijt. Enige wat u kunt doen is onze afdeling verkoop bellen.”

Tuurlijk… ik bel de afdeling verkoop. “Nee dan moet u niet de afdeling verkoop hebben, maar dan moeten u met de klanten service bellen, u wilt te slotte verhuizen en niet een nieuwe aansluiting aanvragen”.

— To be continued —

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.