Vakantie in Ierland – Parkeerwachter in Ierland

Wat misschien nog niet helemaal duidelijk was; afgelopen dagen hadden we in geen enkele Bed & Breakfast wifi tot onze beschikking. Hierdoor was het nogal lastig om nieuwe blogs te posten. Maar inmiddels hebben we gisteren en vandaag weer gewoon toegang tot de digitale snelweg, en dus is het ook vandaag weer mogelijk om een blog te schrijven.

Omdat ik in het schrijven een aantal dagen heb overgeslagen, toch even een heerlijke anekdote van de afgelopen dagen. Wij rijden hier namelijk met onze eigen auto van plaats naar plaats. Daar waar we zin hebben, en daar waar het uitkomt zetten we onze auto aan de kant. Zo ook van de week daar waar een heuse parkeerwachter actief was.

Nou hebben we inmiddels in een heel aantal plaatsen de Ierse parkeerwachters in actie mogen zien. Dit exemplaar was echter direct onze favoriet. Waar wij onze auto parkeerde was het namelijk toegestaan om maximaal 1 uur per 2 uur te parkeren. Klinkt al als een niet zo heel erg logisch verhaal. Maar wij hebben het uiteindelijk uitgelegd als dat je maximaal 1 uur mag parkeren, en dat je dan zeker 1 uur ergens anders moet parkeren.

Op zich niet zo’n heel erg gek idee. Echter hoe controleer je dat precies? Want je trekt voor deze parkeerplekken namelijk geen parkeerkaartje, en je hoeft ook je blauwe zonekaart niet neer te leggen (kennen ze geloof ik sowieso niet in Ierland). Omdat we toch een parkeerwachter in de buurt hadden, dachten wij; laten we het gewoon even vragen.

Nou moet je een parkeerwachter hier in Ierland niet vergelijken met die in Nederland. Een parkeerwachter in Ierland (en dit hebben we puur opgemaakt uit louter observatie) loopt de hele dag alle parkeerplaatsen langs. Hierbij controleert hij of een auto nog steeds voldoet aan de maximale parkeertijd die daar geldt. Hoe hij dat precies doet, is totaal onduidelijk. Omdat niemand een parkeerkaartje o.i.d. uit de automaat trekt. Het lijkt erop dat de parkeerwachter alle auto’s onthoudt. Niet zo’n heel erg waterdichte methode dus.

Rond een uurtje of 15.30 uur stelde wij de parkeerwachter onze vraag; Mogen wij hier nou parkeren, en hoe lang dan precies? Het antwoord was onthutsend, maar daardoor niet minder lollig! Eigenlijk maximaal 1 uur, maar om 16.00 uur loopt mijn dienst af, dus laat daarna maar gewoon staan joh.

Heerlijk toch, parkeerwachters met deze mentaliteit. En dan zijn er nog steeds regelmatig mensen die zich afvragen waarom wij dit jaar opnieuw naar Ierland op vakantie zijn gegaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.