Vakantie in Ierland – Lough Gill en Parke’s Castle

Niet iedere B&B in Ierland is uitgerust met de moderne uitvinding die we internet noemen. Daarnaast zij we af en toe zo lekker bezig overdag, dat we ’s avonds moe en voldaan in ons bed storten. Blogs worden dus zo nu en dan overgeslagen. En twitter is de afgelopen dagen ook wat minder. Dit komt voornamelijk omdat de mobiele netwerken niet zo’n stabiele verbinding hebben.

Een terugblik dus even op de dag van gisteren. Omdat we de avond ervoor erachter kwamen dat we ons programma wellicht wat vol hadden staan voor de nog komende vakantiedagen, hebben we e.e.a. moeten schrappen. Jammer, maar liever nog een hoop te wensen overhouden, dan op een gegeven moment niet meer weten wat je nog zou moeten gaan bekijken.

Zo hadden we voor gisteren een volledige rondrit rondom Lough Gill gepland. Een lough is overigens Iers voor een meer, alhoewel dit volgens mij ten minste ook in Schotland gebruikt wordt. Lough Gill is het gebied waar de Ierse dichter des vaderlands W.B. Yeats veel tijd verbleef, en veel gedichten over schreef.

Alhoewel ik er geen enkele van gelezen heb (niet bewust overigens), geef ik de beste man groot gelijk. Wat een schitterend gebied! Rondom het lough liggen diverse bezienswaardigheden, een stuk of 8 geloof ik. Die hebben we dus niet allemaal bezocht, we hebben ons beperkt tot eentje; Parke’s Castle.

Parke’s Castle bevat heel veel Ierse geschiedenis is in zich. Ierse heersers, die worden verslagen door Engelse overheersers. Samenzweringen met de Spaanse Armada. Enz. enz. enz. Op zich geen groot kasteel, maar onder begeleiding van een alleswetende gids toch goed voor een bezoek van zo’n anderhalf uur.

Uiteindelijk strandde we voor onze volgende B&B in de omgeving van Drumcliffe, de laatste rustplaats van Yeats. Gewoon omdat het kan, uiteraard ook even naar het graf gegaan. Als je er nou toch in de buurt bent… En eigenlijk viel dat dus nogal tegen. Voor iemand die zo geroemd wordt in het gehele land, verwacht je toch een mooi graf?

Niets dus van dit alles, een grijze grafsteen, waar je nog naar moeten zoeken ook!

Uiteindelijk eind van de avond nog even naar Roses Point gegaan, een van de weinige plaatsen waar de kust een echt strand kent. Daar zagen we uiteindelijk heel klassiek de zon in de zee zakken. Very rustgevend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.