Vakantie in Ierland – Glenveagh national park + wijzing planning

Vanmorgen werden we wakker in wellicht de meest bijzondere B&B van deze vakantie tot nu toe. Onze gastvrouw was de avond ervoor al iet wat dwangmatig overgekomen, en vanmorgen maakte ze dit dan ook waar door rond 8.30 uur op onze deur te kloppen om te melden dat het tijd was voor ons ontbijt. Ze bedoelde het vast heel goed, maar dit hebben we toch echt nog nooit meegemaakt.

Uiteindelijk gingen we dus vroeger als de dagen ervoor op pad. Richting Glenveagh national park. Voorspelling was vooral heel veel regen. En wat denk dat je dat kregen? Bewolking waar zo nu en dan het zonnetje nog een poging deed om doorheen te prikken. Heerlijk weer dus eigenlijk!

Nou willen de bergen nog wel eens spelen met het weer. Zo ook vandaag. Dikke wolken pakte de toppen van de bergen in, alsof er dotten watten op gelegd werden. Zo nu en dan voelde je de nattigheid van de bewolking in je gezicht, en zo heel af en toe mondde dit uit in een miezerig buitje van maximaal 5 minuten.

Prima weer dus voor een lekkere wandeling, die er uiteindelijk zo uitzag.


View Larger Map

De wandeling die wij maakte liep vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum, door naar het kasteel wat ook hier weer aanwezig was. Het stikt in Ierland ten slotte van de kastelen, dus waarom niet ook hier eentje? Rondom het kasteel liggen de nodige tuinen, waar het vandaag wat regenachtig was. De tuinen zijn ook niet al te groot, dus nog voordat de regen klaar voorbij trok, vertrokken wij alweer uit de tuinen.

Vervolgens ligt er rondom het kasteel nog een wandeling, die je naar een hoog uitkijkpunt voert. Moesten we natuurlijk wel even meepikken, want wij houden van uitkijkpunten midden in de bergen. Uiteindelijk liepen we vanaf het kasteel weer terug richting bezoekerscentrum en parkeerplaats.

Heerlijke wandeling zo, en zeker gezien het voorspelde weer, eentje die we toch maar weer mooi meepikken zo.

voor de komende dagen is het nog wat onduidelijk wat we precies gaan doen. Op de planning hadden we staan om morgen richting Londonderry te gaan, of Derry zoals dat ook wel genoemd wordt. Probleem is echter dat er al sinds het begin van deze maand op diverse plekken rondom Belfast ongeregeldheden zijn, rondom de Oranjemarsen.

Londonderry is één van de plekken waar afgelopen dagen rellen zijn geweest, waarbij behoorlijk heftige confrontaties plaatsvinden tussen betogers en de politie. Zitten we niet echt op te wachten natuurlijk. Dus vandaar dat we Londonderry van onze vakantieplanning hebben laten vallen.

Voor Belfast staat het nog een klein beetje ter discussie wat we ermee aan moeten. We denken echter niet dat we daar nog naartoe zullen gaan, tenzij het komende dagen echt rustiger wordt. Afgelopen drie nachten zijn de rellen daar heel erg heftig geweest, inclusief zelf gemaakte handgranaten en benzinebommen.

Niet echt het type vakantiepret dat wij voor ogen hadden. Dus vooralsnog hebben wij vandaag de veerpont gepakt naar het volgende schiereiland, en gaan we op zoek naar het meest noordelijke punt van Ierland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.