Vakantie in Ierland – Deel 7

Het begint er langzamerhand op te lijken dat we toch beginnen af te tellen met onze vakantie. Niet dat we willen, maar we zijn inmiddels ruim over de helft, en nog een paar dagen Ierland, en dan moeten we toch weer terug. Neemt niet weg dat we wellicht met dat in ons achterhoofd extra genieten van de tijd die we hier nog hebben.

Gisteren reden we de ronde die start in Dingle, en vanuit daar wordt aangegeven als de Sleave Head drive. De route neemt je volledig mee langs de kust van het schiereiland. Opnieuw weer vreselijk mooie uitzichten, cliffen en stranden. Op de route kom je overigens ook diverse historische bezienswaardigheden tegen.

Op zoek naar de nieuwe Bed & Breakfast (een vast terugkerend onderdeel van de dag) kwamen we in de kant van de weg een bordje tegen. Het weggetje dat we volgens het bordje moesten volgen werd smaller en smaller. Nou komt het hier met regelmaat voor dat de weggetjes zo smal worden, dat je je afvraagt hoe je een tegenligger zou moeten passeren. Maar dit weggetje werd toch nog weer smaller.

Aangezien het weggetje ook echt de middle of nowhere in ging, was uiteraard de vraag of we uberhaupt wel goed gingen. Uiteindelijk kwamen we toch weer een bordje tegen. Niet dat we inmiddels op de plaats van bestemming waren aangekomen, maar we wisten in ieder geval wel dat we nog op de juiste weg waren.

Na uiteindelijk nog twee bordjes, en nog een aantal kilometers rijden, kwamen we uiteindelijk dan toch bij onze B&B aan. We kunnen dan inmiddels ook ruimschoots stellen dat Ieren op geen enkele manier fatsoenlijk afstanden kunnen aangeven. Zo kwamen we van de week een bord tegen dat over 500 meter een benzinestation zouden tegenkomen, en na nog geen 100 meter reden we er vrolijk voorbij.

Vandaag zijn we verder zuidelijk afgezakt tot aan Killarny. Hier zitten we nu opnieuw in een schitterende B&B, nadat we vandaag de bossen zijn ingeweest. Is een van de weinige keren dat we deze vakantie bos hebben gezien. Tot nu toe vooral heel veel kust. Bossen blijken hier ook alweer heel erg mooi te kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.