Vakantie in Ierland – Deel 4

Het gebruik van internet blijkt in Ierland een stuk ingewikkelder als dat ik verwacht had. Het punt is namelijk dat in de Bed & Breakfasts lang niet altijd internet beschikbaar is, en de mobiele telefoonnetwerken van Ierland lang niet zo betrouwbaar blijken te zijn als die in Nederland. Maar buiten dat is Ierland tot nu toe een mooie belevenis.

Nadat we zo’n anderhalve dag in Dublin spendeerde, doorkruisden we uiteindelijk Ierland om weer uit te komen aan de westkust, in Kinvara. Of Kinvarra, want het blijkt met zowel één als met twee r-en geschreven te worden.

De tweede dag in Dublin spendeerde we het ontdekken van de stad. Zo goed en zo kwaad als dat dan natuurlijk gaat in zo’n korte tijd. Uiteindelijk bleek er genoeg tijd om de Kathedraal en de tentoonstelling over de geschiedenis van Dublin te bezoeken. Uiteraard was er ook nog net wat tijd om wat te winkelen.

We twijfelde heel erg of we het moesten doen of niet, maar uiteindelijk besloten we toch om ’s avonds in een theater Riverdance te bezoeken. In een schitterend theater ervaarde wij met dubbel gevoel de theatershow. Mooi, zeker gezien de muziek en dans, maar zo nu en dan iets tegen het kitsch aan.

Het contrast was dan ook uiteindelijk groot met wat de avond erna ervaarde in Kinvara. ’s Avonds in de lokale pub, schoven rond tienen de ene na de andere muzikant bij elkaar aan tafel. En voor we het wisten zaten er in de pub zo’n 8 muzikanten traditionele muziek te spelen. Zo nu en dan afgewisseld voor een van de lokale pubgasten die een lied zong. Leuk, sfeervol en ongelovelijk echt.

Vandaag was het weer tijd voor natuur… en wat voor natuur! Mijn god wat is het landschap van Ierland ongelovelijk mooi! Nadat we een bezoekerscentrum van natuurgebied de Burren hadden bezocht, waren we uiteindelijk nog niets wijzer. We komen er hier met regelmaat achter dat we in Nederland ernstig verwend zijn met de informatievoorziening.

Of het nou gaat om de borden langs de weg, of om de touristische informatie. In Ierland moet je redelijk zelfverzorgend zijn. En het vooral niet erg vinden om een keer of wat verkeerd te rijden voordat je op je plaats van bestemming aankomt.

Via een omweg, en uiteindelijk een lokale inwoner die voor ons uit wilde rijden naar de juiste vertrekplaats, vonden we het begin van een hele mooie wandelroute. Dwars door de bergen, met een bewegwijzering die bestempeld kan worden als het betere speurzoeken.

Maar wat een ongelovelijk mooie omgeving. Foto’s moeten zeker snel komen (mits de volgende B&B een goede internet verbinding heeft), en zeggen een stuk meer dan de mooiste beschrijving die ik zou kunnen geven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.