Vakantie in Ierland – Deel 3

De dagen zijn we langzamerhand volledig kwijt. Dit verschijnsel staat ook wel bekend als het ultieme vakantiegevoel. En mazzelaars als dat we zijn voelen we ons ook echt zo op dit moment. Ondanks de eerste Ierse regen die we vandaag hadden.

Zoals gezegd, reden we vanmorgen vroeg (nou ja vroeg, het is vakantie, dus een klein beetje uitslapen mag dan best) van onze B&B in Laragh naar Dublin. Links rijden begint inmiddels redelijk gewoon aan te voelen. Maar als je bij een andere auto naar binnen kijkt, dan blijft het toch vreemd dat het stuur aan de verkeerde kant zit.

Tot nu toe deden we eigenlijk alles met wegenkaarten. Waarom? Omdat we niet willen haasten, en de efficiëntie van TomTom past daar dus helemaal niet in. Het leuke van de Ierse bewegwijzering is ook nog eens dat je met enige regelmaat fout rijdt en dat je dus op plaatsen uitkomt die je helemaal niet in de planning had staan. Zo zie je dus nog eens wat.

Vanmorgen hebben we voor het eerst gebroken met deze traditie, omdat het ons toch wel erg handig leek om gewoon veilig bij ons hotel in Dublin aan te komen. Als je namelijk links rijdt, dan heb je op de een of andere manier op drukke punten het gevoel dat het verkeer van alle kanten op je af komt. Daarnaast probeer je je concentratie erbij te houden om ook als je een bocht neemt op de juiste weghelft aan te komen. Om daar als nieuwe hindernis het zoeken van de weg in een onbekende stad aan toe te voegen, leek ons geen goed idee.

Omdanks eerdere berichten in een touristengids dat TomTom niet altijd de weg weet te vinden in Ierland, werden we rechtstreeks naar ons hotel gestuurd. Omdat het geluk aan onze zijde was, was er zowaar in de parkeergarage van het hotel een parkeerplaats beschikbaar. Aangezien er plaats is voor ongeveer 10 auto’s, en er zo’n 120 kamers zijn, is dat meer toeval dan wijsheid.

Nadat we een rondleiding volgde van een student door het Trinity college, waren de winkelstraten van Dublin aan de beurt om bezocht te worden. Voor vanavond stond een bezoek aan een pub gepland, maar aangezien we allebei best moe zijn, hebben we besloten om wijs te zijn, en onze energie even te sparen. We zoeken op tijd ons bed op.

Voor morgen staat een bezoek aan de kathedraal en het Dublin Palace gepland. En daarna kijken we waarvoor er nog tijd over blijft, en waar we nog zin in hebben. Op de planning staat in ieder geval een bezoek aan Temple Bar, de omgeving in Dublin waar een hoop pubs en dus entertainment is.

Eigenlijk was het plan om nog wat foto’s toe te uploaden, maar onze internet verbinding in het hotel blijkt enorm traag te zijn. Uploaden van één foto duurt waarschijnlijk een half uur of langer, dus dat laten we maar even zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.