Vakantie in Ierland – Deel 2

Onze B&B hier in Ierland heeft gratis draadloos internet ter beschikking, en dat is een ware luxe moet ik zeggen. Zeker ook omdat we ons netbookje bij ons hebben. Deze vakantie dus geen gepruts met blogs schrijven op een MDA.

Inmiddels zijn we vandaag precies twee volledige dagen in Ierland. Zaterdag kwamen we aan rond een uurtje of 13.00, zijn we richting B&B gereden, en dat was het wel zo ongeveer. Gisteren gingen we echter vol aan de bak. Nadat onze B&B gastvrouw ons zeer goed verzorgde met een uitgebreid ontbijt natuurlijk.

De eerste helft van de dag, reden we een mooie autotocht door de Wicklow mountains. Dwars door het gebergte ligt een oude “Millitairy road”, die ooit door de Engelsen is aangelegd. De weg is smal, en de Ieren tuffen er in een aardig hoog tempo overheen. Je hebt met andere woorden eigenlijk om de havenklap het gevoel dat je spiegel eraf gereden zou kunnen worden. Komt blijkbaar niet heel veel voor, want ook aan het einde van deze tweede dag zitten onze beider spiegels nog aan de auto.

Een rondrit door de Wicklow mountains laat zicht het beste samenvatten als: WAUW. Want eigenlijk wil je om de paar honderd meter stoppen, en genieten van het uitzicht. En dat is dan ook precies wat we heel veel gedaan hebben! Want achter iedere bocht, ontvouwt zich weer een nieuw vergezicht, en gelukkig zijn er genoeg stopplaatsen om uit te stappen en te genieten.

Bij één van de stopplaatsen, ontdekte ik een klein gat in de bosjes. Nieuwsgierig van aard, wilde ik natuurlijk toch weten wat daar dan achter zat. Wat bleek, het gat in de bosjes was het begin van een wandelpad omhoog. En je raadt het al, eenmaal bovenaan, opnieuw een schitterend uitzicht.

Vervolgens zijn we naar Glendalough gereden, een groot gebied met zowel schitterende natuur als een aantal historische gebouwen. Hier hebben we een ’s middags rondgelopen. Niet alleen, want op zondagmiddag blijken hier behoorlijk wat mensen op af te komen.

Vandaag voerde onze tocht naar Powerscourt. Bij dit landhuis ligt schitterend ingericht landgoed. Mooie tuinen met grootse fonteinen en gigantische bomen. Echt heel erg mooi.

Doordat we in onze B&B draadloos internet tot onze beschikking hebben, hebben we de eerste foto’s kunnen uploaden. Geven een mooie beeld van onze eerste dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.