Vakantie in Ierland – Deel 1

Je maakt al snel een hoop mee, als je op vakantie wilt in Ierland. Dat is in ieder geval de conclusie die we na pas één dag echt in Ierland te zijn wel kunnen trekken. Vertrokken we gisteren nog vroeg in de ochtend vanuit Voorburg, zitten we vanavond op onze kamer in een Bed & Breakfast bij Glendalough in Ierland.

Gisterochtend vertrokken we omstreeks 7.30 uur vanuit Voorburg. In totaal hadden we zo’n slordige 760 kilometer nodig om uiteindelijk uit te komen in Cherbourg in Frankrijk. Zonder al te veel stress, files of andere vertraging reden we richting de boot. Wel met een enorme hoeveelheid warmte. En als je auto dan niet is uitgerust met airco, dan ben je best wat bevangen van de hitte aan het einde van de rit.

Maar het is goed uitwaaien op een boottocht van Frankrijk naar Ierland. Rond 22.00 uur verliet onze boot uiteindelijk de haven van Cherbourg. Een goede boot, met goede stoelen, waarop goed te slapen viel. Ware het niet dat rond een uur of drie ’s nachts een groep Ieren inspiratie kreeg om de nodige liederen ten gehore te brengen. Inclusief fluit en mondharmonica. Je kan je er aan ergeren, maar het leek ons beter om er maar de humor van in te zien.

Uiteindelijk rond 5.00 uur vanmorgen, waren onze Ierse muzikanten er klaar mee, en konden we echt slapen. Niet dat we tussendoor niet wegdommelden, maar je slaapt toch niet echt heel erg vast. Uiteindelijk, alle stukjes slaap bij elkaar opgeteld, voelden we ons vanmorgen niet eens zo heel erg moe.

Rond een uurtje of 13.00 lokale tijd, dus 14.00 uur Nederlandse tijd, konden we onze bolide uiteindelijk van de boot rijden. Op de linkerbaan wel te verstaan. Links rijden lijkt wel mee te vallen eigenlijk. In een stad, als het een beetje druk wordt, en je ook nog op zoek bent naar de weg, is het wel even je verstand erbij houden.

Inmiddels zitten we nu dus in Glendalough in een Bed & Breakfast. Van Jennifer en Camiel hadden we al begrepen dat het in Ierland stikt van de B&B’s (zoals dat hier wordt afgekort), en niets is minder waar. Als er ook maar iets te doen is in de omgeving, springen de B&B’s als paddenstoelen uit de grond.

Zoals het er nu naar uitziet, zitten we hier een nacht of drie. Onze gastvrouw is meer dan hartelijk. Beter hadden we niet kunnen wensen als eerste B&B ervaring. Morgen en overmorgen doen we de  leukste dingen hier in de buurt te doen zijn (voor zover we dat van te voren kunnen zeggen natuurlijk) en gaan we daarna door naar Dublin.

Tot zover de eerste update vanuit Ierland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.