Vakantie in Ierland – Achill Island

Vanmorgen werden we wakker in onze B&B in Westport. Zoals het weer voorspeld had, was het nog bewolkt, maar deed een waterig zonnetje inmiddels aardig z’n best om er doorheen te komen. Na het ontbijt, pakte we de twee koffers weer in, en rekende af bij onze B&B baas. Aardige man, typisch een Ier die direct wil weten waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat.

Al pratende kregen we het advies om vandaag te gebruiken om Achill Island te gaan bekijken. Zowel met de auto als met de fiets een schitterende belevenis die we niet mochten overslaan. En aangezien we geen fiets bij ons hadden, besloten we het dagprogramma om te gooien, en een rondrit over Achill Island te gaan maken.


View Larger Map

Om te beginnen wordt op Achill Island heel veel alleen in het Gaellic gewegwijzerd. Dat betekent dat als je daar met je auto langsrijdt, je er geen snars van kan maken. Maar ook als je met je auto stil blijft staan voor het bord, je er nog steeds bijzonder weinig wijs uit kan worden.

Geeft op zich niet zo heel veel, want de route die wij geadviseerd hadden gekregen was prima aangegeven. Het volgen van de Atlantic Drive. Het eerste stuk van deze route, bevind zich officieel nog niet op het eiland. Maar zodra je van de doorgaande weg afdraait op deze weg, en je in no-time langs het water laat voeren, wordt je overdonderd door schitterende vergezichten, en rotsige stranden.

Vervolgens reden we het echte eiland op, via een brug, die open schijnt te kunnen voor als er schepen willen passeren. Het eerste stuk van het eiland zelf viel ons eigenlijk een beetje tegen. Anders als dat we verwachtte, was hier meer bebouwing. Maar eenmaal de bewoonde wereld uitgereden, werden we opnieuw getrakteerd op de meest schitterende uitzichten over zee. Hoge kliffen, en een rust. Een immense rust.

Zoals onze B&B baas al voorspelde, was hier bijna geen tourist te bekennen. Voornamelijk locals reden deze route, en aan de snelheid te zien, puur functioneel. Als we in totaal tien echte touristen zijn tegen gekomen, dan is het denk ik veel. Voor wie ooit nog eens in deze omgeving van Ierland op vakantie wil gaan, dit is een absolute aanrader!

Vakantiefoto’s vanaf vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.