Vakantie 2007 – deel 7

Het absolute hoogtepunt van de vakantie hebben we gisteravond mogen beleven… een Franse Elvis imitator. Nou spreken de meeste Fransen al niet zo gek veel Engels, maar als ze dan vervolgens Elvis gaan na doen, dan vergaat horen en zien je. Bij het eerste stukje dat we stonden te luisteren vroegen we ons af of ie in het Frans of in het Engels stond te zingen. Als je ve volgens een moeder en dochter als fout achtergrond koortje hebt staan, dan hoef ik niet zo gek veel meer te vertellen denk. We zijn maar snel voorbij de Roi du rock n roll gelopen 😉

Voordat dit drama zich voltrok, hadden we net een lange dag in de stad Nimes achter de rug. Een van de steden waar nog vreselijk veel romeinse bouwwerken zijn terug te vinden. Een belangrijk pronkstuk is de fameuse arena. Het bouwwerk staat er zo’n beetje nog helemaal. Maar blijkbaar heeft iemand het nodig geacht om er moderne tribunes in te plaatsen. Met een klap is de hele historische sfeer uit het gebouw gehaald. Dood en dood zonde. Wat me overigens wel weer aanstaat is dat het bouwwerk nog steeds voor vermaak wordt gebruikt. Er worden o.a. concerten gegeven… Norah Jones stond op de agenda.

Beter bewaard en in ere gebleven is het gigantische aquaduct dat buiten de stad staat. 49 meter hoog maar liefst. Zonder iets van hijskranen gebouwd. Bizar, anders kan ik het niet noemen.

Eergisteren hebben we een eerste wandeling door het natuurpark gemaakt. Heel erg mooi opnieuw. Het park lijkt twee gezichten te hebben. Aan land heeft het e.e.a. weg van een prairie met o.a. de echte Catalaanse zwarte stieren, op het water lijkt het subtropisch met de flamingo’s.

Voor vandaag staat een vogelpark op het programma waar we als het goed is meer van de lokale vogelsoorten te zien moeten krijgen. En daarna gaan we aftellen om alweer richting huis te gaan. Alleen morgen hebben we dan nog hier en daarna gaan we rijden… vergeten we voor het gemak nog even 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.