Terug van vakantie II

Beloofd was om nog even wat review informatie te geven omtrend de verschillende campings van afgelopen vakantie…

Kampeerterrein Wega (Weert)

Op deze camping hebben we de eerste dagen gestaan, met Martijn en Carolien. Spectaculairste moment (onder het genot van een verfrissende regenbui); we kennen alle vier Canasta. Dus na deze ontdekking uiteraard de nodige potjes gekaart.

Camping website: http://www.natuurkampeersite.nl/Wega/Wega.htm

Zeer mooi terrein, wijds opgezet. Veel schaduw (lag misschien wel een beetje aan het plekje dat Martijn en Carolien op tijd hadden uitgezocht). Nog belangrijker (voor mij persoonlijk ten minste wel) heel erg goed sanitair en geen muntjes automaten waarmee je paranoide aan het douchen hoeft te slaan omdat je bang bent dat je warm water elk moment op kan zijn.

Mensen die naar dit campeerterrein komen zweven zo nu en dan wel een ietsiepietsie. Zo hadden wij het genoegen dat we een vermeende zus van Elly op de camping hadden staan. Gevolg, zo nu en dan het nodige gitaarspel zonder daar nou echt heel erg op te zitten wachten. Kleinigheidje en eigenlijk heeft het wel zo z’n charme .

Gaan we hier terugkomen? Mocht het er van komen, dan zou het zo maar kunnen! 

Op gen beukelskoel (Ransdaal)

Zoals al eerder gezegd, geen idee hoe je de naam van deze camping uitspreekt. Sterker nog, volgens mij had de eigenaar daar ook niet echt heel erg idee van, de beste man was totaal onverstaanbaar.

Camping website: http://www.vekabo.nl/select_bedrijf.php….

Camping is gesitueerd in de boomgaard van de boerderij van de familie Eussen. Dit heeft als heel groot voordeel dat er zeer veel schaduw is onder de bomen. Nadeel (echt heel groot nadeel) is de ondergrond van het terrein. Niet hard, maar snoei hard! Diverse haringen zijn gesneuveld in de strijd van het opzetten van de tent.

Het sanitair van de camping is er, maar vraag niet precies hoe… slecht is het niet, maar erg enthousiast zijn we er niet over geworden. Bijvoorbeeld muntjes automaten bij de douches. Voordeel, de automaat bij de dames douche is kapot en geeft uitgebreid gelegenheid tot gratis douchen .

Tot slot nog even de eigenaar, die heeft gemiddeld zijn nukkige gezicht op staan. Eigenlijk hebben we die alleen gesproken op het moment dat hij alweer (heeft het een keer of drie vier keer gevraagd) wilde weten waar we onze auto hadden geparkeerd staan. Niet echt om heel vrolijk van te worden dus.

Gaan we hier terugkomen? Nee, mochten we in de buurt weer een camping zoeken, dan zullen we toch iets verder zoeken.

Annendaalse hoeve (Echterbos)

Laatste camping van onze vakantie. Opnieuw (net als de eerste camping) eentje uit de reeks natuurcampeerterreinen. Vanuit deze optiek rekende we op een aantal zaken, namelijk; voldoende ruimte, de nodige natuur en bovenal rust.

Camping website: http://www.annendaalsehoeve.nl

Op de Annendaalse hoeve was het druk, de beloofde 15 plekken werden op de eerste twee a drie dagen met gemak opgerekt tot 20 stuks. Gevolg was uiteraard dat hierdoor weinig ruimte per plek meer overbleef. Onze mazzel was dat we onze tent zeer ruim hadden opgezet en hierdoor geen tenten of caravans in onze directe omgeving hadden staan. Voor andere tenten zag het er echter een stuk minder gunstig uit.

Op tot rust te komen besloten wij om zondag lekker bij de camping te blijven. Het was bloedheet en veel activiteit zat er door de hitte niet in. Rond een uur of drie was het echter gedaan met de rust. Kennelijk vond de campingeigenaar dat het tijd was om het hoge gras van een hoek van het veld te maaien. Als dit vervolgens gebeurt met behulp van een kantentrimmer en het gaat ook nog eens uren duren, dan ben je het behoorlijk zat. Bij de vraag of de we misschien onze rust terug konden krijgen, was het antwoord dat we natuurlijk ook altijd nog op zoek konden naar een andere camping. Zeer professioneel en klantvriendelijk gedrag dus .

Heel erg jammer, want de camping op zich is echt heel erg mooi gelegen in de tuin van een oude hoeve. Sanitair was ook hier zeer goed in orde. Iedere ochtend de mogelijkheid om verse broodjes te kopen bij de bakker die langs komt (kan je beter niet doen, want de broodjes zijn net niet echt lekker).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.