Tele2 (geen) TV

Afgelopen weekend was het voor het eerst, sinds wij digitale televisie via Tele2 (ooit nog onder de naam Versatel) hebben, dat wij problemen ondervonden. Het was op z’n zachtst uitgedrukt prut met peren.

Om te beginnen startte de decoder niet op met het wel zo gebruikelijk menu, maar direct met de nodige voetbal kanalen. Op zich niet erg, maar een beetje verwarrend. Zal wel aan weet ik welk type kampioenschap liggen dat dit weekend wordt uitgevochten. Ik ben geen voetbalkenner, maar ik vang nog wel eens wat op.

Na maar liefst 20 verschillende voetbalkanalen doorzappen kwam ik dan toch eindelijk aan op Nederland 1. Gelukkig, want trouw aan het koningshuis wilde wij in huize Steenderen.NET natuurlijk wel weten of we Prins WA en zijn moeder opnieuw gingen lastig vallen met oud-hollandse spelletjes en koekhappen. Dat laatste dus niet, dit jaar was het vishappen volgens het zelfde principe.

Maar goed, het beeld stotterde…. en niet een beetje, maar als een stotteraar zonder logopedie. Niet te harden. Maar lag dat nou aan het signaal of aan de uitzending? De uitzending werd zelfs een keer volledig onderbroken, inclusief storingsmelding van de NOS, vanwege het signaal dat kennelijk vanuit Brabant niet ontvangen kon worden in Hilversum om vervolgens doorgezet te worden naar onze Voorburgse huiskamer. Toch jammer…

Toch eens even checken op de storingen pagina van Tele2. Geen melding te bekennen. Het lekkere weer riep heel hard dat we naar buiten moesten en zo geschiedde.

’s Avonds opnieuw toch eens even kijken of we inmiddels verbetering konden constateren… na opnieuw 20 kanalen met voetbal bagger kwamen we tot de conclusie dat Nederland 1 nog steeds in een storrerend was. Opnieuw de storingen pagina checken… inmiddels was er wel een melding geplaatst. Iets in de zin van: Op dit moment wordt er onderhoud gepleegd aan Tele2 digitale televisie… bla bla bla.

Niet dus, never nooit niet dat Tele2 onderhoud gepland had staan. Het bedrijf dat de duurst betaalde licentie heeft voor het uit mogen zenden van voetbal gaat zeker in het ontknopingsweekend van dit voetbal werkzaamheden plannen die deze uitzendingen beinvloeden?

Bullshit dus… of er is een afdeling die aan ontzettend slecht plannen doet… maar volgens mij moet Tele2 gewoon durven toegeven dat ze te maken hadden met een storing. Dat komt namelijk voor in technisch complexe infrastructuren. Storingen… misschien wel door overbelasting van de systemen door het voetbal. Maar durf dan toch gewoon toe te geven dat je een storing hebt. Klinkt een stuk geloofwaardiger en dus ook een stuk professioneler als een bullshit praatje over onderhoud.

Inmiddels is alles weer volledig up & running. En werkt alles weer naar volle tevredenheid… om dit te vieren zijn we vanavond naar de bios gegaan (Spiderman 3). Zeer de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.