Steenderen.NET goes programma

Het was alweer een tijdje stil op Steenderen.NET, om precies te zijn een goeie werkweek, dus de hoogtste tijd om weer eens te bewijzen dat er nog steeds leven is…

Om te beginnen een leuk geintje om de verkiezingen wat meer naar de mensen te brengen. Als je zelf de liefde politiek zou bedrijven, hoe zou dan ongeveer je programma eruit komen te zien. Wel, dat is eventjes niet zo heel ingewikkeld meer, want daarvoor is de ProgramGenerator uitgevonden. Het Steenderen.NET program zou er in ieder geval als volgt uit komen te zien (volgens de generator dan natuurlijk, ik neem geen enkele verantwoordelijkheid voor de komende tekst ):

The future and beyond!
Partij programma Steenderen.NET

• terreur

Bij het bestrijden van terreur is het zaak er vroeg bij te zijn. Zo pleit Steenderen.NET voor het verspreiden van de AIVD schoolagenda onder de schoolgaande moslimjeugd. In deze agenda zou bijvoorbeeld bij elke dag een reden kunnen staan om geen aanslag te plegen.

• veiligheid

Het is absurd dat een klein land als Nederland een leger heeft. Het leger zal afgeschaft worden. De manschappen kunnen omgeschoold worden tot topambtenaar of columnist. Wapens worden omgesmolten tot bakfietsen en tanks kunnen worden omgebouwd tot hummer om ze vervolgens te verbieden.

• infrastructuur/verkeer

De Zuiderzeelijn gaat niet door. Gelukkig. Het terugdraaien van de inpoldering van de Zuiderzee lijkt een logische volgende stap. Steden als Almere en Lelystad hadden nooit en te nimmer mogen ontstaan. Tijd om deze locaties weer aan de zee terug te schenken.

• integratie

Integratie begint bij jezelf, daarom zullen we een aantal oerhollandse gebruiken moeten omruilen voor meer exotische varianten. Zo stellen wij voor woensdag gehaktdag om te ruilen voor dinsdag rundergehaktdag

• milieu

Energie hoeft geen probleem te zijn. Alleen al binnen de politiek zijn vele zijn vele onuitputtelijke bronnen van energie te vinden. Te denken valt de energie uit biomassa die gewonnen kan worden uit de drek die partijen als VVD en CDA uitscheiden.

• jeugd/onderwijs

Met de vergrijzing van de jaren zestig generatie staat een leger aan kunstenaars klaar om het hiaat volgend op de pensionering op te vullen. Zoals de situatie er nu voor staat zal er in 2015 een enorm tekort aan recensisten zijn. Er zal een gespecialiseerde opleiding moeten komen om dit tekort tegen te gaan.

• gezondheidszorg

Een obscuur gebleven filosoof zei al ‘Een verdervelijke geest is gebouwd op een palen van vlees’. Daarom stelt Steenderen.NET voor een staatsgecontroleerd vegasteakhouse ‘Volkerts Choice’ op te zetten om zo de vleesconsumptie tegen te gaan.

• europa

Wij hebben geen enkel probleem met Europa. Wij zijn echter wel tegen een te groot en kil europa dat enkel economisch bestaansrecht heeft. Een gezamelijk Europa kan pas succesvol zijn als we dezelfde taal spreken, te beginnen in Nederland. Binnen een periode van 12 maanden dient de publieke omroep geheel te zijn overgestapt op Esperanto.

• economie/sociaal

Zoals onze achterban al weet is de economie een verzinsel van de neoliberale partijen om het volk te onderdrukken. Wij pleiten daarom voor het in het geheel afschaffen van de economie.

• democratie

De eerste kamer voegt niets toe aan het besluitvormingsproces in de politiek. Hooguit vertraagt dit peperdure orgaan de uitvoering van regeringsbeleid. Door de eerste kamer af te schaffen en een standaard wachttijd van een half jaar in te bouwen tussen besluit en uitvoering bereiken we hetzelfde doel tegen lagere kosten.

• cultuur

De huidige definitie van kunst is te nauw. In principe kan elke uiting met audio- danwel visueel aspect door welke burger dan ook als kunst worden beschouwd en als zodanig in aanmerking komen voor subsidie. Dat dit ook voor uitingen van terreur kan gelden heeft als voordeel dat activiteiten van bijvoorbeeld het collectief ‘de Hofstadgroep’ binnen het zichtsveld van de regering zullen plaatsvinden.

En zo is het maar net… wist je trouwens dat er in programma’s nogal een de nodige gore smerige walgelijke fulgaire taal wordt uitgeslagen. Je weet het alleen niet, want het zit in de programmacode verborgen! Een van de vele speeltjes van Google geeft je echter toegang tot al dit moois; http://www.google.com/codesearch

Mooie voorbeelden van dit alles komen boven tafel als je eenmaal gaat zoeken met de juiste zoektermen; klik hier op eigen risico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.