Steenderen.NET en de bruine arm

Kijkwijzer kent voor het verhaal wat er nu gaat komen geen goed kenmerk, dus om iedereen toch voldoende te waarschuwen dan maar alle anderen… wees dus gewaarschuwd voordat je verder leest.

Het is zondagavond 15 april 2007, de klok verteld op geheel eigen wijze dat het alweer negen uur is. Nog een uurtje even ontspannen voor de tv en daarna lekker pitten. We hebben ten slotte vandaag de trap geverfd en verder was het een warme dag. We zijn moe van een goed weekend.

Op dat moment komt vriendinnetje P. met de huiskamer binnen… euh, schat, de toilet zit verstopt en volgens mij zit het toiletblok erin. Die hangt namelijk niet meer aan de rand, daar waar we ‘m hadden achtergelaten.

M’n gezicht trekt bleek weg… een verstopt toilet, op zondagavond, en ik ben al moe. Daar zat ik nou net op te wachten!

Eerste en enige mogelijkheid blijkt het graaien in het toilet te zijn, in de hoop het toiletblok te pakken te kunnen krijgen. Helaas blijkt mijn arm niet lenig genoeg om zich volledig door een zwanehals te wringen. Beetje jammer… tijd voor een hulplijn. We beginnen bij het oneindig kluswonder Vader van Steenderen. Maar natuurlijk is die niet thuis… dan z’n mobiel toch maar proberen. Die blijkt demonstratief uitgeschakeld te zijn.

Volgende thuisklussert in de familie proberen, broer M. Wellicht heeft die ervaring in het ontstoppen van toiletten. je kan ten slotte nooit weten. Broer weet het ook niet, maar als bij een wonder blijkt Vader van Steenderen wel in de huiskamer aanwezig. Daar waren paps en mams dus naartoe.

Druk beraad volgt en enige uitkomst die de hulplijn richting Breda weet te bedenken is het eraf monteren van het toilet om te kijken of op die manier ergens in de zwanehals of in de verdere afvoer het toiletblok gevonden kan worden.

Alsof ik daar blij van ga worden… het loshalen van een volledig toilet, op zondagavond! Nou goed, er zit weinig anders op dan de stoute schoenen aan te trekken, steeksleutels van zolder te halen… en het nummer van de loodgieter bij de hand te houden.

Met het loshalen van twee moeren blijkt het toilet eigenlijk kinderlijk eenvoudig van de muur te halen te zijn. Nooit geweten… zo leer je nog eens wat. En wat blijkt, in de afvoerpijp, toch al volledig aan het andere eind van de zwanenhals glimt het toiletblok mij tegemoed. Met daarachter hakend nog de nodige andere toiletresten (ik had gewaarschuwd dat dit een goor verhaal ging worden). Het toiletblok inclusief aanhangsels eenmaal verwijderd, monteren we het toilet weer aan de muur.

Viel uiteindelijk dus best mee… maar je moet toch niet al te vies zijn van toiletwater om dit klusje zelf te klaren. Ik kan het eigenlijk niemand aanraden, tenzij je snel minimaal 120 euro wilt verdienen, want dat blijkt een loodgieter dan weer te rekenen op zondagavond… 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.