Starwars III op TV

Met steeds verder groeiende verbazing heb ik gisteren weer eens een poging gedaan om te begrijpen wat zo velen zo geweldig vinden aan Starwars. Bij het zappen langs de vele kanalen die onze TV kanalen (nadat we een klein beetje over ons Versatel debakel heen waren) stuitte ik namelijk op de film Starwars III – The Return Of The Sith (of iets wat daar heel erg op lijkt).

Om te beginnen spetteren de special effects op je af… kan op zich mooi zijn, maar dat vindt ik bij Starwars dus juist niet. Ik zie bijvoorbeeld niet één voertuigje zich door de lucht bewegen, nee het zijn er gelijlk 80.000. Soort van overdone zou ik zo zeggen. In de volledige Starwars wereld is de lucht (of heet dat in Starwars taal niet zo?) continue door kennelijk een of andere snelweg… vaag.

En neem dan tot slot even die master Yoda. Daar zit één of andere hobbit verstopt in een soort van carnavalspak (Zou dat de rede zijn dat deze film gisteren op TV was? Als een soort opwarmertje voor Carnaval?). Het spijt me hoor, maar voor dat figuur zouden de makers van de Muppets zich schamen. Er zou geen muppeteer te vinden zijn die zo’n slecht gelukte pop zou willen bedienen. Als er nou zoveel miljoenen in zo’n film gepompt worden, hoe kan het dan zijn dat er zo’n tweedehands kostuumpje uit de kast is getrokken.

Nou goed, ik zal wel niet geschikt zijn voor dit soort films zeg maar . Mocht u aanstoot nemen/dan wel willen nemen aan bovenstaande text? Doe dat dan zeker niet. Ik weet dat Starwars, net als vele godsdiensten, grote groepen aanhangers kent. Ik wil het niet op m’n geweten hebben dat er wereldwijde rellen uitbreken naar aanleiding van mijn stukje filmafbraak. Lijkt me overigens best grappig hoor, van die verkleedde mensen die dan massaal de straat op gaan. Maar ik wacht daarvoor nog wel een paar weekjes op Carnaval .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.