Stadswandeling

Als Duitsers iets doen, dan doen ze dat ook goed. Niet een beetje goed, maar sehr grundlich… zo ook, zo bleek vandaag, doen ze dat met iets als een stadswandeling.

Op dit moment staat onze tent opgesteld op de locale camping van Neuerburg. Een klein stadje in de Duitse Eifel. De plaatselijke Eifel is klaarblijkelijk trots op de stad en heeft daarbij de nobele taak tot zich genomen om een wandeling uit te stippelen langs elk noemenswaardig plekje in en rond de stad.

Zoals je van Duitsers mag verwachten, sehr gut aangegeven met borden en pijltjes, en daar waar je de weg toch nog weg kwijt te raken, biedt de overzichtelijke plattegrond uitkomst. Geen klachten dus daarover.

Nou wil het feit dat geen afstand van de wandeling was aangegeven. Ook toonde de plattegrond geen schaal o.i.d. waarmee we hadden kunnen weten welke afstanden we precies zouden gaan afleggen. En dat is dan precies waar we nattigheid hadden moeten gaan voelen…

Neuerburg ligt eigen in een dal tussen verschillende bergtoppen. Op alle berghellingen is uieraard gebouwd. Een oud slot, een grote kerk en een Mariakapel midden in het bos. Daarbuiten minstens nog het dubbele aan bezienswaardigheden dwars door de stad.

Netto komt het er dus op neer dat je dwars door de stad heen, diep het bos in loopt, stijl de eerste berg op klimt, om die naderhand weer af te dalen, dwars door het centrum weer op weg te gaan naar de volgende berg, enz. enz.

Enfin, de stadswandeling die wij even dachten te doen, kostte uiteindelijk ruim drie-en-een-half uur… en nu liggen we voor pampus in onze stoelen voor de tent… als dit geen vakantie is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.