SP TCP Slowdown Fix

De kans is groot in de huidige computer wereld dat je net als vele anderen om je heen gebruik maakt van Microsoft Windows XP op je computertje. Dan zijn er nog een aantal smaken in omloop, maar de meest gebruikte zijn dan toch de Home Edition versie voor het betere thuis gebruik en de Professional editie voor de echt profs onder ons.

Ongeacht de versie die je gebruikt… als het goed is doe je je uiterste best om je computertje draaiend te houden en dus is het zo nu en dan nodig om van Microsoft de nodige updates binnen te halen. Als je zelfs heel verstandig bent, dan heb je zelfs Service Pack 2 (ook wel bekend als SP2) geinstalleerd staan.

Service Pack 2 heeft een hele hoos aan fixjes en andere pleisters in zich verzameld en daarmee zou je computertje weer stukken beter moeten werken. Nu kwam ik er laatst achter dat SP2 ook een geintje uithaalt met het maximum aantal internet verbindingen dat je computertje kan leggen met internet. Zo is het met SP2 niet meer mogelijk om een (theoretisch) onbeperkt aantal verbindingen naar internet te leggen.

Gevolg: Internet pagina’s nemen meer tijd in beslag om te laten, downloads duren langer, etc.

Conclusie: Beetje jammer 😉

Tijd voor een oplossing zou ik zo zeggen. De oplossing is te vinden in de vorm van de SP TCP Slowdown Fix. Even zoeken ernaar bracht mij bij deze link. Even de fix downloaden en installeren en alles zou weer moeten draaien als een zonnetje.

Overigens ook best de moeite waard zijn de overige tooltjes die op deze pagina besproken worden. Ik zou zeggen, neem even een kijkje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.