Software jungle

Als je je bedrijf goed wilt organiseren, dan moet je je zaken ook goed aaanpakken. Klinkt natuurlijk als een open deur, en eigenlijk is het dat ook wel. Maar soms is dat een stuk makkelijker gezegd als gedaan.

Zo doken Mark en ik gisteren in de jungle van software. Want als je ook dat goed geregeld wilt hebben, dan moet je durven investeren. En bij software gaat dat gelijk over een hele hoop centje, dus wil je e.e.a. ook wel even goed uitzoeken.

En zo begon onze zoektocht naar de beste plek om software te kopen. Nou kan je op heel vele plekken software kopen. Natuurlijk bij de softwaremaker zelf. Is het meest directe kanaal, maar zeker niet altijd het meest goedkope kanaal.

Dan is er nog een hele hoop software via bijvoorbeeld marktplaats te krijgen. Op de één of andere manier proeft dat toch bijna altijd niet echt helemaal lekker. En dan zijn er nog 800.000 duistere websites waar ze software pakketten voor slechts een aantal tientjes verkopen, terwijl je ze bij de leverancier voor over de 1000 euro’s pas kan krijgen. Voelt ook niet helemaal lekker dus… zeg maar.

Enfin, na heel wat uurtjes zoeken de afgelopen weken, kwamen we toch gewoon uit bij de softwaremakers zelf.

Maar als we dan heel veel centjes uitgeven, dan willen we er wel ook een mooie verpakking omheen hebben . Zo’n mooie doos (zo te zien ontworpen met hun eigen software) met een echt DVD’tje erin en boekjes enzo.

Zowiezo bleek het downloaden van bepaalde software duurder te zijn dan het laten opsturen van een mooie fancy doos. Als iemand me dat nog een keer kan uitleggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.