Sneeuw sneeuw en nog veel meer sneeuw

Sneeuw sneeuw en nog eens sneeuw is wat de klok slaat vandaag. Vanmorgen toen we wakker werden lag er buiten in de vensterbank al een centimetertje of tien sneeuw. Het balkon was één grote dikke witte massa, en buiten op straat was het nog erger… nee, nog mooier eigenlijk.

Dus vanmiddag, nadat de Kerstboom volledig was opgetuigd, was het tijd om naar buiten te gaan. De gloednieuwe winterstappers aan (gelijk een goede test zullen we maar zeggen) en de paden op de lanen in. Nou ja, de straat uit… veel verderwerd het niet. Gelukkig zit het winkelcentrum aan het einde van de straat, dus dan kom je toch nog ergens uit.

Voor het gehele land geldt nog een volledige negatief verkeersadvies. En terecht moet ik zeggen, de gemiddelde automobilist weet namelijk blijkbaar echt niet dat harder gas geven niet echt helpt tegen het slippen. Ik heb vandaag weer mensen volledig de mist in zien gaan met inparkeren, uitparkeren en het altijd lastige “over een verkeersdrempel rijden”.

Erg de moeite waard dus om de kou te trotseren, en bij dik ondergesneeuwde parkeerplaatsen een uurtje of wat door te brengen Lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.