Sessie time-outs

Met de ontwikkeling van SiteManager loop ik weer eens tegen een uitdaging aan (nooit negatief praten in termen van “probleem”, ook al denk je daar misschien wel in)…

Wanneer je inlogt,  wordt er middels een sessie variabele onthouden dat je correct bent ingelogd en wat je rechten zijn (mag je alles als administrator, of mag je bijvoorbeeld alleen maar blogs schrijven). Dit is eigenlijk ook de meest standaard methode om dergelijke informatie te onthouden.

Nu is echter het geval dat ik op de een of andere manier met regelmaat tegen time-outs van de sessies geconfronteerd wordt. Het komt er op neer, dat de Server een maximale tijd de sessie variabelen wenst te onthouden, omdat als deze dit oneindig zou doen, het geheugen vanzelf zou vollopen. Op zich logisch, dus staat ingesteld dat de sessies aflopen nadat er 60 minuten geen interactiviteit met de server meer is geweest.

Echter lijkt te pas en te onpas de sessie te verlopen. Gevolg is dat je feitelijk bent uitgelogd, omdat er niet meer onthouden is dat je bent ingelogd. Gevolg is dat je bijvoorbeeld je vers geschreven blogje niet wordt geplaatst, maar dat je gevraagd wordt om opnieuw in te loggen.

Beetje jammer dus…

Twee opties om komende tijd eens naar te kijken… of kunnen we op de een of andere manier toch de sessies zien vast te houden, of zijn er andere methoden voor het inloggen. Als je in ieder geval een beetje Googled op inlogsystemen met ASP, dan is de vaste methode in ieder geval middels sessie variabelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.